sunnuntaina, syyskuuta 17, 2006

Mökkiläisvaltuuskunta

Perjantai-iltana sain olla mukana Mikkelin seudun ensimäisessä mökkiläisvaltuuskunnan kokouksessa. Kokous pidettiin Kenkäverossa ja paikalla oli noin 25 asiasta kiinnostunutta. Jokainen seudun kunta on nimennyt edustajansa valtuuskuntaan ja sen tarkoituksena on saada tuotua asioita nimenomaan mökkiläisten näkökulmasta esille.

Valtuuskunnan jäsenet ovat siis niitä ihmisiä, jotka asuvat toisessa kunnassa (yleensä pääkaupunkiseudulla) ja viettävät vapaa-aikaansa mökkeillen jossain Mikkelin seudun kunnassa. Jäsenet ovat edustamassa mökkikuntaansa. Porukka oli varsin sekalaista, mutta ilmeisen aktiivista ja kokenutta porukkaa.

Ensimmäisten järjestäytymisasioiden jälkeen valtuuskunta totesi, että eivät halua profiloitua mökkiläisiksi. Yksimielisesti todettiin, että suurin osa viettää paljon vapaa-aikaansa ympäri vuoden ns. kakkosasunnollaan ja haluavat olla aktiivisemmin mukana "oman kunnan" ja seudun asioiden hoidossa. Valtuuskunnan nimenä onkin tästä eteenpäin Vapaa-ajanasukkaiden valtuuskunta.

Niitä asioita, mitä vapaa-ajanasukkaat jatkossa tulevat käsittelemään on paljon ja aiheet vaihtelevat varmasti laidasta laitaan. Uskon, että tällaiselle keskustelufoorumille on tilausta ja että vapaa-ajanasukkaat tulevat rikastuttamaan meitä kunnallisia toimijoita kannanotoillaan.

Ei kommentteja: