maanantaina, lokakuuta 02, 2006

Valtuusto koolla

Tänään oli siis Mikkelin kaupunginvaltuuston kokous. Ensin kello 15.00 aloitimme sd-ryhmäkokouksen ja varttia yli 16 alkoi infotilaisuus maankäytön suunnitelmasta. Konsultilta tilattu työ on nyt valmistunut ja olikin mielenkiintoista kuultavaa. Voi kunpa meillä poliittisilla päättäjillä olisi rohkeutta lähteä ennakkoluulottomasti toteuttamaan joitakin selvityksessä esiin nousseista ideoista.

Varsinainen kokous alkoi kello 18.00. Lista oli harvinaisen lyhyt eikä herättänyt juurikaan puheenvuoroja. Lähes yhtä kauan kuin varsinainen kokous kesti valtuustoaloitteiden käsittely. Niitä oli useita, mutta kaikille oli yhteistä se, että niiden laatijat/lukijat ovat ensi kevään eduskuntavaaliehdokkaita. Tämä herätti salissa yleistä hilpeyttä.

Minusta on vaan hyvä, että valtuutetut ovat aktiivisia olivat sitten vaalit tulossa tai eivät. Toivoisin kuitenkin, että kun aloitteita tehtaillaan, niin otettaisiin huomioon myös se, että jonkun virkamiehen täytyy aika paljon nähdä vaivaa ja tehdä työtä saadakseen aloitteeseen vastauksen. Sekin työaika ja panos on pois jostakin kenties tähdellisemmästä työtehtävästä, aloitteet kun kaiken lisäksi aika harvoin johtavat konkreettisiin toimiin.

Oman havainnon mukaan paljon parempiin lopputuloksiin päästään hoitamalla asia suoraan keskustelemalla asianomaisessa lautakunnassa ja ottamalla yhteyttä virkamiehiin. Suoralla vaikuttamisella tosin ei saa nimeään lehteen, mutta menestyksellisen lopputuloksen kannalta sillä ei pitäisi olla merkitystä. Mielestäni tänään valtuustossa oli kuitenkin yksi järkeväkin aloite; mielenkiinnolla seuraan, kuinka se etenee.

Näitä kirjoituksiani on käynyt lukemassa tosi paljon ihmisiä, se on hyvä. Palautettakin on (teknisistä vaikeuksista huolimatta) tullut runsaasti. Olen tehnyt päätöksen, että vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin ja kommentteihin niin pian kuin suinkin ehdin. Nimettömien tai nimimerkillä kirjoittavien viestit toki luen, mutta niihin en aio vastata.

Ei kommentteja: