keskiviikkona, lokakuuta 11, 2006

Leipää ja sirkushuveja

Eilen oli teknisen lautakunnan kokous. Lautakunta sai sektoreittain esittelyt ensi vuoden toiminnasta ja taloudesta. Kaiken kaikkiaan teknisellä puolella tuntuu olevan hommat varsin hyvin hanskassa, ainakin teoriassa ja tässä vaiheessa.

Investointiohjelma herätti taas keskustelua. Aina jaksaa kummastuttaa se, kuinka kallista saneeraaminen voikaan olla. Korjaamisen siirtäminen odottamaan halvempien rakennuskustannuksien aikoja ei kyllä mielestäni ole viisasta. Näennäinen kustannussäästö hupenee siihen, kun ajan myötä korjaamisen tarve aina vaan kasvaa. Toinen riskitekijä hankkeiden siirtämisessä on se, että voi olla tulossa taloudellisesti vielä huonompia aikoja, jolloin näiden hankkeiden saaminen uudelleen investointiohjelmaan aina vaan vaikeutuu.

Erityisellä mielihyvällä panin merkille, että ala-arvoisessa kunnossa olleet teatterin sosiaalitilat olisivat vihdoin saamassa remontin. Mikkelin Teatteri on kuitenkin keskeinen kulttuuritoimija kaupungissa ja sen vetovoimaisuuden säilyttämiseksi on myös satsattava rahaa. Sosiaalitilat eivät näy meille katsojille, mutta henkilökunnan jaksamisen ja jopa työturvallisuuden näkökulmasta on myös esiripun takaisia tiloja pystyttävä pitämään ajantasaisessa kunnossa. Teatteri on toistaiseksi pystynyt pitämään lippujen hinnat sellaisina, että tavallisellakin tallaajalla on ollut mahdollisuus näistä esityksistä nauttia.

Tänään on tarjolla toisenlaista sirkushuvia, perinteiset Mikko-markkinat Mikkelin torilla. Sateisesta säästä huolimatta on taas mukava mennä kahvikojun kanssa tapaamaan ihmisiä. Torilla ovat kaikki puolueet hyvin edustettuina ja kansalaisille on tarjolla paitsi hyviä lupauksia niin myös ruumiin ravintoa eri muodoissaan. Oma kojuni sijaitsee tällä kertaa torin puolella, siinä missä normaalisti ovat perunakauppiaat. Joten tervetuloa kahvittelemaan kanssani 10 -16 välisenä aikana.

Ei kommentteja: