maanantaina, lokakuuta 16, 2006

Laivaseminaarissa

Olin viime torstaista lauantaihin mukana ammatillisen koulutuksen laivaseminaarissa. Ohjelma oli tiivis ja useimmat luennoitsijoista olivat oikein hyviä. Saimme kuulla viimeisimmät katsukset siitä, missä vaiheessa PARAS-hanke on menossa sekä miten sen vaikutukset heijastuvat nimenomaan ammatilliseen koulutukseen.

Useimmankin alustajan puheenvuorosta kävi ilmi, että kohti suurempia kokonaisuuksia täytyy myös ammatillisella puolella mennä ja että yhteistyötä eri koulutuksenjärjestäjien kesken on syytä entisestään lisätä. Mielestäni kohti näitä tavoitteita on Etelä-Savossakin jo ymmärretty lähteä.

Parasta antia seminaarimatkasta ovat kuitenkin ne puheenvuorot, joissa kerrotaan käytännön esimerkein omista kokemuksista esimerkiksi organisaation muuttamiseksi. Näitä kokemuksia voi jokainen kuulija koettaa soveltaa omaan koulutuskuntayhtymäänsä.

Toinen merkittävä osa reissuamme koski konkreettista yhteistyön lisäämistä Savonlinnan alueella toimivan koulutuskuntayhtymän kanssa. Saimme kutsun vierailla Savonlinnaan, jossa voisimme ajan kanssa keskustella yhteistyön syventämisestä ja niistä tavoitteista, jotka meillä molemmilla on.

Tänään on tiivis päivä tiedossa; Mikkelin taksi ry on kutsunut kaupunginhallituksen jäsenet kuulemaan omia näkemyksiään Matkapalvelukeskuksen toiminnasta (toimimattomuudesta). Toivottavasti mahdollisimman moni meistä pääsee paikalle. Kello 14 alkaa jo kaupunginhallituksen kokous, jossa ensimmäiset neljä tuntia on varattu toimialueitten talousarvioesittelyihin. Sen jälkeen alkaa varsinainen päätösasioiden kokous eli pitkä ilta tiedossa.

Ei kommentteja: