tiistaina, lokakuuta 24, 2006

Maakuntamatkailua

Läksimme tänään (siis maanantaina) Onnin ja Muorin kanssa aamupäivällä sadetta pakoon Savonlinnaan. Äitini on Savonlinnan seudulta kotoisin ja siellä asuu paljon sukulaisiamme. Ehdimme visiteerata paitsi Talvisalon hautausmaalla isoäitini haudalla, niin myös kahdessa kyläpaikassa. Varsin huonona autoilijana huomasin iloitsevani kyvystäni kurvailla pitkin Savonlinnan eri kolkkia.

Kello 16 alkoi Mikkelin Ammattikorkeakoulun Savonlinnan Savonniemen kampuksen ja Puistokatu 5:n vihkiäisjuhla, johon meidät ammattikorkeakouluyhtymän hallituksen jäsenetkin oli kutsuttu. Juhlapuheen piti opetusministeri Kalliomäki ja tervehdykset esittivät niin ammattikorkeakoulun kuin Joensuun yliopistonkin rehtorit.

Kaikille puhujille oli yhteistä se, että he korostivat näiden kahden koulun yhteistyön tärkeyttä nyt ja varsinkin tulevina vuosina. He myös nostivat voimakkaasti esille matkailun parissa annettavan koulutuksen merkityksen paitsi Savonlinnan seudulle niin myös koko Etelä-Savolle. Koulutusta annetaan eri tasoilla ja eri sisältöisinä molemmissa oppilaitoksissa kuitenkin niin, että ne tukevat toinen toistaan eivätkä kilpaile keskenään eivätkä sisällä päällekäisiä elementtejä.

Matkailu tullee jatkossakin olemaan yksi maakuntamme tärkeimmistä elinkeinoista ja osaajia sille saralle täytyy ymmärtää koko ajan kasvattaa. Yhteistoiminnassa Joensuun yliopiston kanssa voi Mikkelin ammattikorkeakoulu saada aikaan monipuolisia ammattilaisia vastaamaan kasvavan yrityselämän tarpeisiin. Entistä paremmin tulisi saada hyödynnettyä maakuntamme sijainti matkailevien itänaapureiden lomakohteena.

Savonlinnassa todellakin paistoi aurinko, Mikkelissä vastaavasti on nyt satanut kaatamalla pari vuorokautta. Toiveet ulkoilusta syyslomalla alkavat pikkuhiljaa kariutua. Tiistaille olemmekin suunnitelleet vieraiden vastaanottoa ja yhden vierailun tekemistä. Näinä vähäunisina aikoina onkin nyt hyvä hiukan järjestellä paikkoja sekä valmistella tarjoilua huomisia vieraita varten. Lukeminen makuuhuoneessa on minulta öiseen aikaan kielletty, joten unta odotellessa täytyy nyt touhuta jotakin muuta. Onneksi alati sekasortoisessa huushollissa riittää tekemistä.

Ei kommentteja: