torstaina, lokakuuta 12, 2006

Markkinahumussa

Oikein hyvä ja iloinen meininki oli eilen torilla. Suurimman osan aikaa saimme olla ihan kuivassa säässä. Kahvia meni noin tuhat kuppia, joten ihmisiäkin siis riitti. Toivottavasti myös muiden puolueiden kojuilla käytiin yhtä vilkasta ja välillä jopa kiivastakin keskustelua ajankohtaisista asioista. Ihmisillä ON asioista mielipiteitä, täytyy vaan pystyä järjestämään heille luontevia tilaisuuksia niistä kertoa.

Länsi-Savon toimittaja Jukka Ahdelma vieraili vihkonsa kanssa luonani. Hän ihmetteli sitä, kuinka eduskuntavaalikampanjat alkavat tällä kertaa näin aikaisin. Samaa olen ihmetellyt hiukan minäkin. Yritin vakuuttaa toimittajaa (ja muutamaa muuta) siitä, että oma "kampanjani" alkaa vasta talvella ja että näitä torikahveja olen pitänyt säännöllisesti monta kertaa vuodessa, riippumatta siitä onko jotkut vaalit tulossa vai menossa.

Itse olen ajatellut asian niin, että työ vaaleja varten on tehty vuosien aikana toimimalla luottamustehtävissä omien arvojen ja ajatusten mukaisesti. Se on näkynyt omalla kohdallani hyvinä tuloksina äänestysvaiheessa. Eduskuntavaaleihin liittyvä kampanjointi tulee aikanaan ja se on ainoastaan äänestäjien herättelemistä varten. Ajatus siitä, että puoli vuotta ennen vaaleja aloitettu rummutus pystyisi vakuuttamaan ihmiset ehdokkaan kyvyistä ja erinomaisuudesta, on minulle vieras. Kukin tietenkin toimii tyylillään ja on hyvä, että monenlaisia ehdokkaita ja toimintatapoja löytyy.

Ei kommentteja: