perjantaina, lokakuuta 20, 2006

Seminaarista toiseen

Eilen oli järjestetty seminaari Mikkelin ja venäläisen ystävyyskaupunkimme Lugan pitkään jatkuneen yhteistyön merkeissä. Seminaarissa oli monta mielenkiintoista alustajaa ja simultaanitulkkaus toimi hyvin. Päällimmäisenä itselle jäi mieleen Mikkelin yliopistokeskuksen, Ruralia-instituutin johtajan Pirjo Siiskosen alustus hankeyhteistyöstä Laningradin alueen toimijoiden kanssa.

Esimerkit, joita Pirjo Siiskonen kertoi olivat konkreettisia ja sellaisia, joista käytännön toimijoille nimenomaan Venäjällä on varmasti hyötyä. Yhteistyö on viety kylien tasolle ja on ymmärretty se, että henkilökohtaiset suhteet ovat kaiken uuden luottamuksellisen toiminnan perusta. Mielestäni tällainen käytännön toiminta on parasta kehittämistyötä. Vieressäni istunut suomalainen (vanhempi) mieshenkilö kylläkin totesi, että vaikuttaa "naisten puuhastelulta" koko touhu... Toki letkautus oli tarkoitettu kevennykseksi, mutta itse ajattelen, että naisten puuhastelu on yleensä aina jokseenkin järkevää!

Tänään alkaa Mikkelin kouluissa syysloma. Loma tulee aina tarpeeseen ja toivottavasti hyvät kelit suosisivat meitä lomalaisia. Itse laskeudun lomalle ottamalla tänään vähän omaa aikaa. Niinkuin kaikki kiireiset vanhemmat tietävät, on pienet omat hetket syytä varata kalenteriin ja nautia niistä sitten ihan ilman lapsia.

Vähän kyllä huolestuin aikeistani, sillä loppupäiväni aion viettää Hirvensalmella seminaarissa kuunnellen alustuksia Ahti Karjalaisen elämänvaiheista ja illalla menen nauttimaan Mikkelin Teatterin antimista. Joku vuosi sitten olisin rentoutunut hieman toisella tavalla, mutta nyt tämä tuntuu ihan hyvältä vaihtoehdolta. Liekö keski-ikäistyminen tulossa oikein vauhdilla, hui...(Jyrkille; huomaatko, ikääntyminen mietityttää aina vaan).

Ei kommentteja: