sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Paluu arkeen

Nyt on lomaviikko vietetty ja on aika taas orientoitua arkeen (terkut Anne P:lle). Menneeseen viikkoon kuului monenlaista touhua ja ihanaa joutenoloakin. Sateisina päivinä olimme Onnin kanssa tyytyväisinä sisällä ja lämmitimme uuneja, ja nyt viikonloppuna vietin pari mukavaa päivää ystävättärien kanssa mökkeillen ja ulkoilmasta nauttien.

Huomenna alkaa kaupunginhallituksessa ensi vuoden talousarvion ensimmäinen käsittely. Kokousmateriaalia on runsaasti ja tiedossa on pitkät kokousillat. Eniten tulevat varmasti keskustelua herättämään sosiaali- ja terveyspuolen asiat sekä investoinnit. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, puhetta budjetista riittää, mutta varsinaiset muutokset virkamiesesitykseen jäävät vähäisiksi.

Mielenkiintoinen alustus tullaan huomenna kuulemaan henkilöstöpäällikkö Ilpo Toivoselta. Hän esittelee henkilöstöpolitiikkaa sekä alustavan eläköitymissuunnitelman. Tätä eläköitymissuunnitelmaa on ehditty jo usemman vuoden aikana kaivata ja toivottavasti siitä saadaan oiva työkalu osaksi kaupungin kehittymistä.

Investointilista on pitkä. Se, mistä hankkeista (ja millä perusteilla) luovuttaisiin, on aina vaikea valinta. Jokaisella meistä on omat "lempilapsensa", joiden eteenpäin viemistä ei pidetä niin tärkeänä kuin jotakin toista. On kuitenkin selvää, että investoida täytyy ja on pystyttävä ymmärtämään ne hankkeet, jotka ovat mikkeliläisten kannalta merkittäviä ja joiden tekeminen on järkevää myös pitkällä tähtäimellä.

Ei kommentteja: