keskiviikkona, lokakuuta 18, 2006

Taksi tuo, taksi vie...

Viime päivinä on tuntunut siltä, että kaupungin ongelma numero yksi on toimimaton taksiliikenne. Tarkoitan tietenkin tätä vallitsevaa tilannetta, jossa tietty ihmisryhmä on oikeutettu yhteiskunnan kustantamiin taksimatkoihin ja jotka Mikkelissä on viime keväisen kaupunginhallituksen päätöksen myötä on annettu Etelä-Savon Matkapalvelukeskuksen järjestettäväksi.

Lyhykäisyydessään voin todeta, että homma ei toimi mitenkään. Kuntalaispalaute asiasta on valtaisaa ja minusta päätöksentekijänä tuntuu todella pahalta. Eilen olin tilaisuudessa, johon oli kutsuttu kh:n ja sote-lautakunnan jäseniä kuulemaan lääninhallituksen, operaattorin ja taksimiesten mielipiteitä asiasta. Tilaisuus oli lievästi sanottuna omituinen.

Syyllisiä löytyi ongelmalliseen tilanteeseen useita, mutta ratkaisuja ei tuntunut olevan oikein kenelläkään. Meillä paikalla olleilla (neljällä) kaupunginhallituksen jäsenellä oli vähän samanlainen näkemys asiasta. Meidän näkökulmasta katsottuna on tärkeintä se, että asia saadaan järjestymään tavalla tai toisella ja todella pian.

Kyse on kuitenkin ihmisistä, jotka ovat jollain laillisella perusteella saaneet oikeuden näihin tarvitsemiinsa taksikyyteihin ja se, että he jäävät tien poskeen odottelemaan kyytiä, jota ei välttämättä koskaan tule, on aivan päinvastaista kuin mitä me kaupunginhallituksessa tarkoitimme. Se, että päätös on tehty, ei voi kahlita meitä loputtomiin vaan meidän tulee ottaa asia mahdollisimman pian uudelleen tarkasteluun. Ensimmäinen mahdollinen järkevä uudelleen arviointi on tehtävä heti, kun saamme riittävästi faktatietoa asiasta ja koko hankkeen tähänastiset kustannusvaikutukset.

Ne palautteet, joita ihmiset päivittäin kertovat, on otettava vakavasti ja todesta. Ei näillä ihmisillä ole mitään syytä kertoa muunneltua totuutta ja valittaa asiasta, joka ei ole totta. Aikaisemmin ei mitään tämänsuuntaista palautetta kuulunut koskaan. Toivon, että asia saadaan ratkaistua nopeasti kaikkia tyydyttävällä tavalla.

Ei kommentteja: