tiistaina, kesäkuuta 10, 2008

Koira älähtää

Olen tänään saanut kiukkuisia viestejä Mikkelistä. Ihmiset ovat olleet närkästyneitä kokoomuskollega Lenitan vastauksesta viimeviikkoiseen mielipidekirjoitukseeni. Kirjoituksessa kerroin, kuinka hallitus suosii rikkaita ja paljon omistavia huojentamalla heidän mahdollisuuttaan jättää perintöä tai yritystoimintaa uudella perintöverojärjestelyllä.

Kokoomuskollega-koira älähti kalikan siihen osuessa. Etukäteen tietenkin tiesin näin käyvän, sillä näin on käynyt jokaisen mielipidekirjoitukseni jälkeen. Hän on valinnut sellaisen tavan toimia, eikä siinä mitään. Asiallisesti ottaen, ymmärrän hänen näkökantansa asiaan. Hän edustaa juuri niitä, joita varten uudistus on tehty ja oikeutetusti hän on ylpeä "sinivihreän hallituksen" aikaansaannoksesta.

Oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvoisuuden näkökulmasta tilanne vaan on toinen. Verotusjärjestelmämme on perustunut tasapuolisuuteen ja siihen, että jokainen osallistuu kykyjensä mukaan yhteiskunnan rakentamiseen ja se tapahtuu juuri verojen maksun kautta. Lisäämällä verohelpotuksia näennäisen työllistämisvaikutuksen varjolla, hallitus suosii omistajuutta ja eriarvoistaa kansaa. Tämä on totta.

Ei kommentteja: