sunnuntaina, kesäkuuta 15, 2008

Paistattelua auringossa

Lauantaina pidimme Työväenyhdistyksen kanssa torikahvitilaisuuden Mikkelissä. Suomen kaunein tori oli täynnä kauppiaita ja kansalaisia. Ajoituksemme oli hyvä, sillä aurinko paistoi koko neljätuntisen torituokiomme ajan.

Runsaat viisisataa ihmistä kävi teltalla ja ihan kaikkien kanssa en ehtinyt kuulumisia vaihtaa. Joku ehdottikin vuoronumerojen jakamista, niin monella tuntui olevan asiaa. Siksi pidänkin äärimmäisen tärkeänä näitä avoimia yleisötilaisuuksia järjestää.

Eniten ihmisiä puhututtivat hintojen nousut. Moni pienituloinen eläkeläinen on todella ahdistunut tilanteessa, jossa kaikki muu tuntuu kallistuvan paitsi oma eläke. Toinen huolen aihe oli kunnallisten terveyspalvelujen huono saatavuus.

Teltalla vierailleet kaupungin työntekijät suhtautuivat suunniteltuihin lomautuksiin ymmärtävästi ja meiltä kaupungin päättäjiltä peräänkuulutettiin nyt toimenpiteitä. Lomautukset eivät ole pysyvä ratkaisu.

Paljon puhetta piisasi myös liikenneympyrän taideteoksesta, Spiraalista. Samanlaista kommentointia muistan kuulleeni vuosia sitten Mikaelin kattoon hankitusta häkkyrästä ja silloin, kun siirrettiin Marskin patsasta torille. Nämä ovat yksittäisinä asioina sellaisia, joista jokaisella on valmius muodostaa mielipide ja joista kahvipöydissä työpaikoilla paljon puhutaan.

Tänään iltapäivällä jätin sateisen Mikkelin taakse ja olen ollut aurinkoisessa Helsingissä ja eduskuntatalon työhuoneessani jo hyvän tovin. Huomenna alkaa täysistunto jo klo 12, joten tekemistä tälle illalle ja huomisaamulle on vielä kovasti.

Ei kommentteja: