maanantaina, kesäkuuta 09, 2008

Rohkea veto

Samanlaisen otsikon kirjoitin muutama viikko sitten ilmestyneeseen Demarin kolumniin. Jutussa kehoitin puoluekokousedustajia rohkeuteen uuden puheenjohtajan valinnassa. Rohkeutta löytyikin ihan yllin kyllin. Paikallislehtemme uutisoi eilen myös eteläsavolaisten kokousedustajien olevan tyytyväisiä tulokseen. Tiedoksi lehden lukijoille, myös eteläsavolainen demarikansanedustaja on (enemmän kuin) tyytyväinen puheenjohtajan valintaan.

Se, että puolueemme sai ensimmäisen naispuheenjohtajan, ei ole mikään sattuma tai vähäinen juttu. Meidän puolue on ollut se, joka on ensimmäisenä alkanut kiinnittää huomiota naisten ja miesten väliseen tasa-arvoon. Meidän puolueen ansiota on ollut niin lapsilisäjärjestelmän kuin päivähoitojärjestelmän luominen. Naisnäkökulmaa on joskus joiltain tahoilta vähätelty tai moitittu, mutta turhaan. Monet asiat yhteiskunnassa ovat juuri naisten esiin nostamia ja myös eteenpäin viemiä.

Puoluekokouksen muu anti paljastunee pikkuhiljaa. Puheenjohtajan linjapuheessa saimme kuulla joitakin isoja asioita, joihin aiomme jatkossa keskittyä. Luotan uuteen johtoon siinäkin mielessä, että nämä asiat eivät tule olemaan ylhäältä johdettuja, vaan jokaisella on entistä paremmin mahdollisuus asioihin vaikuttaa.

Puolueenjohdon valinnat aiheuttavat hiukan muutoksia meidän eduskuntaryhmässämme. Jutta on ollut ryhmän varapuheenjohtaja ja hänen paikalleen tulee nyt valita uusi. Ehdimme jo eukkojen kanssa Hämeenlinnassa pohdiskella sopivinta. Aamiaisella Aulangolla kerkesin Heli Paasiolta asiaa jo kysäistäkin ja hän oli asiaan hyvin myönteisesti suhtautuvalla kannalla. Heli luopui puoluehallituksen paikasta todeten, että vaihdoksia pitää säännöllisesti osata itse kunkin tehdä. Näin juuri.

Ei kommentteja: