tiistaina, kesäkuuta 17, 2008

Puolueet koolla

Alkuviiikon lehdet ovat uutsoineet runsaasti viime viikonlopun kokoomuksen ja keskustan puoluekokouksia. Välähdykset televisiossakin kuvasivat hyvin näiden kahden porvaripuolueen meininkiä.

Kokoomusväki oli tikahtua itsetyytyväisyyteensä ja aplodeerasi johtajalleen kuin toverit Pohjois-Koreassa konsanaan. Keskustalaiset isännät puolestaan uhosivat aatettaan ja sitä, kuinka muut yrittävät heitä mustamaalata. Voi olla, että olen hiukan asenteellinen, mutta olen entistä tyytyväisempi siitä, että olen demari!

Mitään uutta ei kummankaan puolueen asioista ole kuultu. Henkilövalinnat tuntuivat olevan kiinostavampia näissäkin leireissä. Pääministeri Vanhanen puolestaan nauttii asemastaan ja ulkoiluttaa uutta naisystäväänsä valtiovierailulla. Somaa. Median huomio myönteisessä mielessä on taattu.

Eduskunnassa on käyty eilisestä lähtien kevään viimeisiä keskusteluja. Hallituksen esityksiä ja lakialoitteita yritetään saada käsiteltyä vauhdilla läpi ennen kesän istuntotaukoa. Vielä ei ole varmuutta siitä, alkaako tauko keskiviikkona vai varhain torstaiaamuna.

Ei kommentteja: