maanantaina, kesäkuuta 23, 2008

Lomalla

Istuntotauko eduskunnasta alkoi siis viime keskiviikon jälkeen. Torstaina suuntasimme pienen perheeni kanssa kauas Saimaan saareen. Ensimmäinen kesälomaviikkoni kuluu mukavasti mökillä ja juhannusta vietin pääasiassa nukkuen ja lukien. Ihanaa.

Tänään oli tultava Mikkeliin, sillä kaupunginvaltuuston kokous alkaa klo 18 ja ryhmä klo 15. Edessä on pitkät kokoukset ja vaikeita asioita. Houkutus jäädä Partalansaareen oli aamulla suuri, mutta velvollisuudet on hoidettava lomallakin:(

Samalla täydennän kirjavarastoani, sillä kaikki 8 mukana ollutta kirjaa tuli jo luettua. Kuluneen vuoden aikana olen lukenut monen poliitikon kirjoja. Muun muassa Kimmo Kiljusen, Tuula Haataisen, Esko Ahosta tehdyn, Arja Alhon, Paavo Lipposen ainakin. Eilen luin Sauli Niinistön "Viiden vuoden yksinäisyys".

Yhteistä näille kaikille on se, että tutuista ja mielenkiintoisista tapahtumista kerrotaan omakohtaisesti ikään kuin kulissien takaa. Moni asia saa omassakin mielessä ihan toisenlaisen muodon, kun siitä lukee jonkun oman kokemuksen kautta. Niinistön kirja on kyllä ihan omaa luokkaansa ja sen johdosta en enää kanna kaunaa siitä, että jäin viime kyselytunnilla ilman puheenvuoroa...

Pidän hänen kirjoitustyylistään ja kirjassa löytyvästä ehkä varsinaissuomalaisesta huumorista, joka joskus puhemiehen pöntöstäkin pilkahtelee. Käsitykseni ihmisestä nimeltä Sauli Niinistö muuttui, enkä yhtään ihmettele niitä, jotka häntä ovat presidentiksi haluamassa. Minunkin presidenttiehdokkaaksi Niinistö kelpaisi hyvin, mikäli olisi aikoinaan ymmärtänyt valita humaanien arvojensa mukaisesti oikean puolueen!

Kesätauon aikana kirjoitan blogia satunnaisesti ja ainakin ne kolme viikkoa, jotka pidän lomaa (eli tämä ja 8.-22.7.) olen tietokoneen ulottumattomissa. Partalansaaren mökki oli oiva valinta siinäkin mielessä, että se on puhelimen kantamattomissa. Hieman outoa on ollut olla puhumatta puhelimeen, mutta onneksi viestit kulkevat; muutoin voisin olla jo aivan liian erakoitunut. Kaikille rentouttavaa ja mukavaa kesää!

Ei kommentteja: