lauantaina, heinäkuuta 31, 2010

Maakunnan puolustajat

Maakuntalehdessämme (Länsi-Savo ja Itä-Savo) oli pari päivää sitten haastattelu ansioituneesta kunnallismiehestä punkaharjulaisesta ex-kansanedustaja Pekka Nousiaisesta (kesk.). Jäin miettimään joitakin hänen kommenttejaan juuri Itä-Savossa.

Punkaharju sijaitsee siis Savonlinnan naapurissa ja on ns. Itä-Savoa, etäisyyttä Mikkeliin on alle 150 km. Kun eilisaamuna ajoin taas kerran kokoukseen Savonlinnan kaupungintalolle, Nousiaisen mietteet pyörivät päässäni.

Hän näet oli pahoillaan siitä, että viime eduskuntavaaleissa paikkansa jäivät uusimatta sekä hän että savonlinnalainen Jouni Backman (sd.). "Minun ja Jounin tippumiset tarkoittivat sitä, että Savonlinnan seutu menetti oikeasti puolestapuhujansa".

Ymmärrän toki mielipahan oman putoamisen vuoksi, mutta sitä en ymmärrä, että tosiasioita ei tunnusteta. Meidän maakunnasta valitaan ainoastaan kuusi kansanedustajaa, joten jokaisen täytyy pystyä puolustamaan koko maakuntaa. Meillä ei ole varaa siihen, että olisimme ainoastaan jonkun nurkan valittuja.

Toisekseen, ei ole salaisuus sekään, että juuri tällä vaalikaudella ovat asiat Savonlinnankin näkökulmasta nytkähtäneet suotuisaan suuntaan. Viitostien remontin eteneminen hyödyttää koko maakuntaa, Savonlinnan ohikulkutietä on juuri tällä kaudella pystytty aktiivisesti edistämään, museoviraston alueellistaminen näyttää lupaavalta, pari vuotta sitten saimme pysäytettyä OKL:n lakkauttamisen jne, jne. Edellisten kausien saavutukset näyttävät miinusmerkkisiltä. Tämä on totta.

Ei kommentteja: