lauantaina, heinäkuuta 10, 2010

Symposiumissa

Mikkelin kaupungin, Etelä-Savon maakuntaliiton ja Länsi-Savon yhteisponnistus Päämaja-symposium on tältäkin vuodelta onnellisesti ohi. Tilaisuus keräsi entiseen malliin Mikaelin suuren salin täyteen ihmisiä ja sitä pitää ihmetellä, sillä keskellä kauneinta ja kuuminta kesäpäivää voisi ihmisillä olla muutakin tekemistä, kuin kuunnella tiukkaa asiaa.

Toisaalta, keskikesän tapahtumat yleensä ovat niitä kevyempiä, joten on ymmärrettävää, että vaihteeksi asiakin kiinnostaa. Tänäkin vuonna symposiumissa puhuttiin Euroopasta, taloudesta ja turvallisuudesta kotimaan näkökulmaa näihin asioihin unohtamatta.

Pääluennon (Mannerheim- luennon) piti ministeri Elisabet Rehn, joka kertoi kokemuksiaan erilaisista Yk:n rauhanponnisteluihin liittyvistä tehtävistään, ajatuksiaan yleisestä asevelvollisuudesta sekä hirvittävistä sodankäynnin muodoista. Omaa Nato-intoaan hän ei peitellyt eilenkään.

Muutoin hyvän puheensa lopuksi hän äityi kehumaan marsalkka Mannerheimia. Oma mielipiteeni Suomen sisällissodan valkoisten päälliköstä ei ole ihan yhtä varaukseton, mutta ministeri Rehnin suuhun kehut tietenkin sopivat hyvin.

Toinen Rehn, nimittäin komissaari Olli Rehn, kertoi mielenkiintoisesti Euroopan ajankohtaisesta taloustilanteesta. Viime vuoden symposiumista kirjoitin blogissani, että lavalla oli kolme presidenttiehdokasta. Silloin siellä nimittäin olivat Olli Rehn, Sauli Niinistö ja Erkki Liikanen.

En tiedä, mitä johtopätöksiä nyt pitäisi tehdä, kun näistä kolmesta lavalla oli enää Rehn, joka lisäksi ilmoitti julkisesti halukkuutensa tulla pääpuhujaksi symposiumiin vuonna 2017 eli laskujeni mukaan juuri edellisenä kesänä ennen vuoden 2018 presidentinvaaleja...

Ei kommentteja: