torstaina, heinäkuuta 22, 2010

SuomiAreena

Olipa taas eilen mukavaa katsoa (tv:n välityksellä tosin) meininkiä Porin SuomiAreenalta. Jazz-viikon tapahtumiin on jo usean vuoden ajan mahdutettu korkeatasoinen poliittinen keskustelutilaisuus, joka myös siis televisioidaan.

Eilistä keskustelua markkinoitiin ensimmäisenä puheenjohtajien vaalitenttinä. Sellaisena sitä ei oikein voi pitää, mutta hyvää pintaraapaisua monista aiheista kuitenkin nähtiin. SDP:n puheenjohtaja oli ylivertainen sekä asioissa että esiintymisessään. Liekö hellekesän aiheuttamaa hentomielisyyttä, mutta välillä jopa huomasin sääliväni Vihreitten puheenjohtajaa. Onneksi se meni äkkiä ohi:)

Toivottavasti sitten niistä varsinaisista vaalikeskusteluista saataisiin sellaisia, että jokaisella panelistilla olisi mahdollisuus puhua asiansa loppuun ja ilman hirvittävää kilpahuutoa. Ehkä jakamalla puolueet pienempiin ryhmiin, tulos olisi yleisön kannalta miellyttävämpi.

Porissa kokeiltiin myös valiokunnan julkista kokousta. Sosiaali-ja terveysvaliokunta piti oikean kokouksen ulkona, jossa yleisöllä oli mahdollisuus sitä seurata. Tämän päivän Hesarissa kysyttiin kommentteja siihen, tulisiko valiokuntien kokoukset yleensäkin tehdä julkisiksi eli käytännössä laittaa verkkoon. Tietenkin tälläkin asialla on puolensa ja puolensa.

Oma näkemykseni on toistaiseksi vahvasti ei-julkisen kokouksen puolella, samoin kuin kaupunginhallitusten kokoustenkin tulee säilyä suljettuina. Molemmat ovat luonteeltaan valmistelevia, sisältävät paljon sellaista informaatiota, minkä liian aikainen julkistaminen voi vaikuttaa väärällä tavalla päätöksentekoon ja keskustelun on syytä pysyä vapaana ja luottamuksellisena.

Ei kommentteja: