lauantaina, heinäkuuta 31, 2010

Presidentti Paasilinna

Meidän puolueella on siis menossa kampanja, jossa kansalaisilta kysellään ehdokkaita seuraavaksi presidenttiehdokkaaksemme ja sitä kautta luonnollisestikin presidentiksi. Kyselyyn voivat osallistua kaikki kansalaiset, onhan kysymyksessä sitten myös koko kansan presidentti.

Messuilla kaavakkeita täytettiin hyvin ja arpajaispalkintoina olleet kahvipaketit menivät siis hyvin "kaupaksi". Keskustelua aiheesta käytiin ja osalle oli hyvinkin selvää se, minkälaista henkilöä tulisi nyt hakea.

Omakin käsitykseni on ollut vielä aivan auki ja sikälikin nämä hyvät keskustelut tuovat siihen mukavaa lisäpohdintaa. Tämän päivän parhaimman ehdotuksen sain kuitenkin keskellä raviradan nurmikenttää, jossa tuntemani rouva (ei puoleen jäsen) halusi ehdottomasti, että seuraavaksi presidentiksi valittaisi Reino Paasilinna. Hän pyysi, että viestitän asiaa eteenpäin.

Perusteluina olivat pitkäaikainen poliittinen kokemus, erilaisissa tehtävissä toimiminen, Venäjän ja sen kielen hallitseminen, Eurooppa-politiikan osaaminen, maltillinen ja asiaosaamiseen keskittyvä olemus. Minunkin mielestäni juuri nämä ominaisuudet ovat niitä, mitä tulevaltakin presidentiltä voidaan edellyttää löytyvän. Näinköhän Suomen 12. presidentti löytyi keskeltä Farmari-messuja ja Mikkelin raviradan viheriötä...

Ei kommentteja: