maanantaina, marraskuuta 13, 2006

Minuuttiaikataulua

Tänään onkin tekemistä, että ehtii kaikkiin kokouksiin ajallaan singahtaa. Aloitamme omalla kaupunginhallituksen ryhmäkokouksella klo 14.30, hallitus alkaa klo 15.00, kaupunginvaltuuston ryhmä klo 17.00 ja valtuuston kahvit klo 17.15 ja 17.45 alkaa valtuuston kyselytunti ja klo 18.00 varsinainen kaupunginvaltuuston kokous.

Minuuttiaikataulua siis, mutta mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, jäämme aikataulusta jo heti alkumetreillä. Varsinaiset päätösasiat kummassakaan kokouksessa eivät aikaa hirveästi vaadi, mutta kaupunginhallituksessa keskustelua varmasti joistain isommista linjauksista olisi tarpeen käydä ihan ajan kanssa.

Valtuustoryhmämme tekee viime hetken päätöksen siitä, tullaanko salissa veronkorotusta esittämään. Kahdenlaista mielipidettä asiasta on edelleen ilmassa; toivottavasti varttitunnin ryhmäkokouksessa mahdollisimman moni ehtisi mielipiteensä myös ääneen sanoa.

Uutena elementtinä on tänään järjestettävä valtuuston kyselytunti. Uusia toimintatapoja on aina hyvä kokeilla ja tänään nähdäänkin se, olisiko tästä aineksia pysyvämpäänkin käytäntöön. Tällä kertaa kysyjiä/kysymyksiä on vain yksi, mutta parhaimmillaanhan homma toimisi siten, että kaikki halukkaat valtuutetut voisivat etukäteen yhdessä sopia, milloin hallitukselle kysymyksiä esitetään, jolloin siitä voisi muodostua oikea vuoropuhelu. Sikäli kuin tällaiselle on oikeasti tarvetta.

Monet valtuutetut ovat nimittäin oppineet käyttämään mahdollisuutta kysellä virkamiehiltä ja kaupunginhallituksen jäseniltä aina asioiden valmisteluvaiheessa, jolloin varsinaisen tiedonhalun on voinut tyydyttää jo ennen kokouksia ja saada itselleen muodostettua asioista kokonaiskuvan jo ennen kuin niitä tuodaan päätettäviksi. Kaupunginvaltuuston kokouksissa on mielestäni ollut hyvät mahdollisuudet asioista vielä kysellä ja niistä keskustella yleisemmälläkin tasolla ilman erillistä kyselytuntia.

Voihan se olla, että tänä talvena näemme ennätysmäärän valtuuston kyselytunteja. Uskon kuitenkin, että viimeistään huhtikuussa kysymyksien määrä kääntyy laskuun. Meillä kaupunginhallituksen jäsenillä (jotka olemme siis ehdolla eduskuntaan, terkut Seija K:lle) tuskin kuitenkaan on tarvetta itsellemme kysymyksiä valtuuston kyselytunnilla esittää, voimme pähkäillä näitä vaikka sitten joutohetkinä peilin edessä...

Ei kommentteja: