tiistaina, marraskuuta 07, 2006

Päin pyryä

Koko eilisen päivän saimme lisää lunta. Lumisade ei kuitenkaan menoa haitannut. Olimme eilen Pieksämäen torilla markkinoilla kahvitelttamme kanssa. Pyrystä huolimatta kahvilla kävi runsaasti porukkaa ja tapasinkin paljon paikallisia demareita. Päällimäisenä huolena ihmisillä tuntui olevan terveydenhuoltopalveluiden sekavanoloinen järjestelmä. Ihmiset kertoivat tarinoita siitä, kuinka sairaita ihmisiä kuljetetaan ambulanssilla kunnasta toiseen ja että koskaan ei voi tietää, mistä avun saa vai saako ollenkaan. Ei kuulostanut hyvältä.

Illansuussa kokoontuivat Haukivuoren ja Mikkelin valtuustot yhteiseen seminaariin, jossa virkamiehet esittelivät talousarvion valmistelua. Mitään uutta ei esittelyissä tullut ilmi. Seminaarin jälkeen jäi kaupunginhallitus tekemään päätöstä veroprosentista. Oma ryhmäni teki päätöksen esittää veroprosentin nostoa 18,75:stä 19,25:een. Esityksestä äänestettiin ja kuten etukäteen tiedettiin, jäi sd.-ryhmä asiassa yksin. Asiasta keskustelu jatkunee valtuustoryhmässämme, joka viime kädessä asiasta päättää.

Juuri muita asioita ei kokouksessa ollutkaan, joten pääsimme lopettelemaan hyvissä ajoin puoli kahdeksan maissa. Pääsin ensimmäisessä kuljetuksessa (kh-kollegan kyydissä siis) Mikkeliin ja sen verran ajatuksissani olin, että jäin kyydistä kotikulmilla unohtaen kokonaan, että olin jättänyt auton päivällä kaupunkiin. Iltalenkki autoa hakemaan (sakenevassa pyryssä) teki ihan hyvää. Tänään näyttäisi tulevan vähän helpompi päivä. Ei pyrytä ainakaan vielä ja illalla on ainoastaan teknisen lautakunnan kokous, joka listasta päätellen ei tule kestämään pitkään.

Ei kommentteja: