keskiviikkona, marraskuuta 15, 2006

Tehokas päiväjärjestys

Varhaisissa heräämisissä on puolensa. Nyt olen jo ehtinyt käydä happihypyllä, suihkussa, lukea lehdet sekä tyhjentää tiskikoneen ja kuivausrummun. Kahvin tippuessa ja tukan kuivuessa, ehdin huiskaista tämän kirjoituksenkin. Tehokasta siis näin aamutuimaan, mutta eiköhän se kostaudu siten illan viimeisessä kokouksessa...

Tänään aamupäivällä kokoontuu seutuvaliokunta. Esityslistalla on montakin tärkeää asiaa. Käytäntönä on nyt jonkun aikaa ollut se, että nämä listat lähetetään sähköisesti myös seutuvaltuuston jäsenille, jotta nämä tietävät hyvissä ajoin, mitä asioita on tulossa seutuvaliokunnan kokoukseen. Varsinaiset listathan ovat kaikkien kansalaisten nähtävissä internetissä Mikkelin kaupungin sivuilla.

Valitettavan usein vain tuntuu siltä, kuin tätä tiedonsaantimahdollisuutta ei oikein osattaisi käyttää. Siinä vaiheessa kun valmisteluprosessi on edennyt päätöksentekovaiheeseen, ryhdytään vasta pähkäilemään, "mistä oikein on kysymys?" ja "miksei meille ole kerrottu mitään...?" On paljon asioita, joihin voi vaikuttaa jos vain itse ymmärtää olla asioista kiinnostunut ja aktiivinen.

Iltapäivällä Mikaelissa alkaa Kuntaliiton järjestämä kunta-ja palvelurakenneseminaari. Siellä on mahdollisuus kuulla tämänhetkiset linjaukset siitä, missä uudistuksessa ollaan menossa. Toivottavasti moni Mikkelin seudun päättäjistä pääsee paikalle.

Illalla on vielä paikallisen SDP:n kokous. Tiedossa on jälleen mukava sessio samanhenkisten tovereiden kanssa. Muuten nämä "omien" keskeiset palaverit ovat hyviä ja keskustelevia, mutta meikäläisen elämänrytmiin hiukan liian hidastempoisia... Samat asiat saataisiin vietyä läpi vauhdikkaasti asioiden käsittelyn siitä lainkaan kärsimättä, päinvastoin.

Ei kommentteja: