sunnuntaina, tammikuuta 06, 2008

Aurinkoinen vire

Ihanissa auringonpaisteisissa pakkaspäivissä on huonotkin puolensa; on vaikea pysytellä sisällä. Tänäänkin on paljon sisähommia jouluviritysten pois korjaamisessa ja pyykinpesussa. Pitkän aamulenkin jälkeen voi hetken olla sisällä, mutta iltapäivällä on vielä uusi lenkki heitettävä.

Perjantaina olimme siis maakunnan kansanedustajien (tosin vain neljä) kanssa monessa eri tilaisuudessa, joissa saimme tarpeellista ja uutta tietoa erilaisista asioista. Itselleni oli mieluisinta kuultavaa se, minkälaisia tuloksia toisen asteen koulutusrintamalla ollaan saatu aikaan ns. koulupudokkaiden osalta. Sinänsä nämä hankkeet olivat tuttuja, olinhan aikaisemmin koulutuskuntayhtymän hallituksen jäsenenä ja silloin sain perehtyä näihinkin asioihin.

Liian monta kertaa on tuntunut siltä, että erilaisilla hankkeilla ei ole juurikaan mitään merkitystä ja hankkeita pidetään yllä pelkästään niiden itsensä vuoksi. Senkin takia oli hyvä nähdä, että näillä muutamilla sinänsä yksinkertaisilla ideoilla ollaan saatu konkreettisesti parannettua useiden nuorten elämää. Hyvä Esedu ja tehokkaat naiset siellä!

Päivänä muutamana olen lukenut paikallislehteämme Länsi-Savoa erityisen tyytyväisenä. Monessa jutussa ja pääkirjoituksessa on ollut jotenkin positiivinen vire. Toki asiatkin ovat olleet sellaisia, että niistä on ollut mahdollista kirjoittaa myönteisesti, mutta lähes kaikista asioista voi löytää myönteisiä näkökulmia.

Vilkasta keskustelua on myös mielipidepalstalla käyty mm. kaupunginorkesterin kohtalosta. Viime valtuustossa tehtiin esitys kaupunginorkesterin lakkauttamisesta. Mielipiteitä on tietenkin puolesta ja vastaan. Itse kallistun luonnollisestikin sille kannalle, että myös hengen ravintoa tulee kuntalaisille olla tarjolla. En ole mitenkään asiantuntija klassisessa musiikissa enkä itse ole orkesteria kaivannut, mutta erilaisia tapoja kulttuurin harrastamiseksi täytyy kaupunginkin olla mahdollistamassa.

Tulevalla viikolla maanantai ja tiistai ovat taas tohinaa täynnä. On ollut mukavaa huomata se, kuinka ihmiset ovat aloittaneet uuden vuoden tehokkaasti ja meitä kansanedustajia halutaan istuntovapaan aikana tavata ympäri maakuntaa. Monen muun kollegan tavoin olen varannut tammikuussa itselleni yhden kokonaisen lomaviikon. Lähdemme Onnin ja äitini kanssa ensi keskiviikkona lomamatkalle Espanjaan. Mielestäni olemme kaikki tämän loman ansainneet.

Ei kommentteja: