maanantaina, tammikuuta 07, 2008

Luontevaa liikkumista

Opetusministeri Sarkomaa esittää, että kouluihin tulisi saada lisää liikuntatunteja. Oikein kannatettava ja hyvä ajatus. Tänä päivänä lapset liikkuvat entistä vähemmän ja sen kyllä huomaa. Ennen kuin pakkoliikuntaa kouluihin saadaan järjestettyä, tulisi kuitenkin tehdä ne pienet asiat koululaisten jaksamisen lisäämiseksi, jotka eivät maksa mitään.

Monelle vanhemmalle voi olla yllätys se, että nykyisin yläkoululaisten ja lukiolaisten ei TARVITSE viettää välituntejaan ulkona. On aivan sallittua ja hyväksyttyä se, että oppilaat loveksivat myssyt korvilla tunkkaisissa käytävissä oppituntien välisen ajan sen sijaan, että käytäisi edes hetken ulkona haukkaamassa happea. Sen kyllä huomaa keskittymiskyvyssä ja jaksamisessa.

Harrastuksiin lapset kuljetetaan autoilla silloinkin, kun omat jalat ja kyvyt antaisivat mahdollisuuden turvalliseen liikkumiseen kodin ja harrastuspaikan välillä. Aamuisin koulujen ympärillä käy hirvittävä kuhina, kun vanhemmat tuovat teini-ikäisiä lapsiaan unenpöpperössä kouluun. Ensimmäiset oppitunnit menevät heräillessä ja oppimiskyky ei voi olla kovin korkealla.

Jokaisen aikuisen niin kotona kuin koulussakin tulisi ottaa lapsista vastuu ja heidän terveytensä nimissä, jopa pientä pakkoa käyttäen, ohjata heidät raittiiseen ilmaan ja luonnolliseen liikkumiseen. Ulkoilu ja normaali hyötyliikunta tekee hyvää aikuisille, niin myös kaikille lapsille ja nuorille .

Ei kommentteja: