maanantaina, tammikuuta 28, 2008

Työharjoittelu

Sovimme eduskuntaryhmässä joidenkin kanssa, että teemme istuntotauolla ns. työharjoittelujakson jossakin julkisen puolen työpaikassa. Oma harjoittelujaksoni alkaa tänään ja paikaksi olen saanut järjestymään vanhusten kotipalvelun.

Käytännössä homma menee niin, että esimiehet työyksikössä ovat järjestäneet valmiiksi tietyt kohteet ja työntekijät. Minun tehtäväni on olla käytännön työssä mukana ja tutustua ja auttaa kotona asuvien vanhusten hoidossa. Toivottavasti olen enemmän hyödyksi kuin haitaksi näiden ammattilaisten työskentelyä seuratessani.

Ideana tämä harjoittelu on varmasti hyvä. Liian monta kertaa saa kuulla väiteen, että päättäjät ovat vieraantuneet arjesta eivätkä ymmärrä päätöksiä tehdessään, mistä päättävät. Omalta osaltani voin tietenkin todeta, että lyhyen ammattipoliitikon urani aikana en ole vielä voinut vieraantua mistään enkä perheenäitinä varsinkaan arjesta.

On hyvä, että tällaisia käytännön työhön perehtymisiä voidaan tehdä, sillä asioiden oikeasta tolasta saa varmasti ihan erilaisen käsityksen kuin pelkästään virkamiesesittelyn tai muiden puheiden kautta.

Mikkelin kaupungin sosiaalipuolella harjoitteluidea on otettu myönteisesti vastaan ja he ovat nähneet vaivaa järjestäessään kaikki mahdollisimman hyvin kaikkien kannalta. Työvuoroni alkaa tänään aamulla kello 8 ja päättyy klo 16. Huomenna olen myös aamuvuorossa ja keskiviikkona pääsen näkemään iltavuorolaisten toimia.

Tietenkin omakin työni on hoidettava näinä päivinä, joten aikamoista suihkimista ja sukkulointia on seuraavina päivinä edessä. Tänään kokoontuu kaupunginhallitus ja huominen ja keskiviikko ovat muutoin tapahtumia ja tilaisuuksia täynnä.

Arkea helpottava asia on se, että ulkona on lunta ja pakkasta, jolloin Onnin mahdollisuudet saada punaiset posket pulkkamäessä eivät vaadi aikuisen mukanaoloa. Viikonloppuna poikalauma oli erilaisilla kokoonpanoilla mäessä tuntitolkulla ja itaisin ei tarvinnut unta paljoa odotella.

Ei kommentteja: