sunnuntaina, tammikuuta 20, 2008

Neuvoa-antavat

Nyt on päästy keskustelussa oikein vauhtiin. Kaikki haluavat ottaa kantaa siihen, tulisiko puolueenjohtoa valittaessa järjestää neuvoa-antava äänestys. Ilman muuta tulisi. SDP:ssä on paljon jäseniä, jotka haluaisivat päästä vaikuttamaan tärkeisiin puheenjohtajavalintoihin. Tällä hetkellä valinnan tekevät puoluekokoukseen erikseen valittavat henkilöt.

Avoimeen ja uudistuvaan liikkeeseen mielestäni kuuluu se, että jäsenistöä kuultaisiin aidosti. Tiedän, että tällaisella neuvoa-antavalla jäsenäänestyksellä on perusjäsenten joukossa kannatusta. Nykyaikana kaikenlainen mielipiteen ja kannanilmaisu on tehty erilaisilla teknisillä vempaimilla helpoksi ja senkin takia ihmiset ovat tottuneet ottamaan kantaa muulloinkin kuin pelkästään vain vaaleissa.

Sillä, että juuri SDP:ssä aloitettaisiin ensimmäisenä uusi käytäntö johtajia valittaessa olisi takuulla myönteinen vaikutus meidän imagoomme. Ymmärtääkseni sitä kaikki tässä puolueessa haluavat olla parantamassa. Sulkemalla tämän mahdollisuuden pois pelistä, annamme toisille puolueille liian hyvän sauman omien kannatuslukujensa korottamiseen meidän kustannuksellamme.

Tämä sateinen päivä on kulkunut mukavasti sisällä huomisia kokouspapereita lueskellen. Iltapäivällä huushollissa oli kyllä hirveä hulabaloo, kun Onni juhli kymmenen kaverinsa kanssa syntymäpäiviään. 9 -vuotias Onni oli tyytyväinen päivään !

Ei kommentteja: