maanantaina, tammikuuta 21, 2008

Siellä täällä

Aamulla aloitin päivän ammattikorkeakouluyhtymän hallituksen kokouksella. Asiat oli jo aikaisemmin puhuttu selviksi, joten kokous oli varsin pian ohi. Toisaalta, päätöksessä olevat asiat oli jo totuttuun tapaan lehdessä kerrottu etukäteen.

Olin aikatauluttanut koko päivän ohjelman tarkasti ja olinkin jo kello kymmeneltä vapaana. Ihmettelin oikein ääneen omituista tilannetta, että yhtäkkiä tuli kokonainen tunti vapaata aikaa. Kävin kotona maksamassa laskuja eli hyödyksi tuli tämäkin tauko käytettyä.

Yhdeltätoista tapasimme työväenyhdistyksen toimistossa uuden sihteerimme kanssa. Oma urani MTY:n sihteerinä on toistaiseksi päättynyt ja se on hyvä, sillä nykyisen työni kanssa kaikki ylimääräinen muistaminen on työlästä.

Kello 13 pääsin vierailulle hätäkeskukseen. Eduskunta joutuu kevään kuluessa ottamaan kantaa hätäkeskusuudistukseen ja siksi oli hyvä käydä paikan päällä katsomassa, miten homma toimii. Eteläsavolainen malli on hyväksi havaittu eikä välttämättä jonkun suuren kaupungin kannalta paras malli ole meille yhtä käypänen.

Iltapäivällä kokoontui kaupunginhallitus. Ensimmäisen kahden tunnin aikana ei varsinaisella listalla päästy kovinkaan pitkälle, monta muuta tärkeää asiaa kylläkin saatiin käytyä läpi. Jouduin lähtemään kesken kokouksen pois, sillä Lomakoti Mäntyniemen johtokunnan kokous alkoi kello 17.

Loppuilta on mennyt kotihommissa ja huomisia papereita etsiessä. Olen lähdössä aamujunalla Joensuuhun (Kouvolan kautta!) ja huomasin, että sieltä ei pääse illalla pois. Joudun siis menemään Helsingin kautta ja palaamaan kotiin keskiviikkona. Se siitä julkisen liikenteen toimivuudesta periferiassa.

Ei kommentteja: