torstaina, tammikuuta 17, 2008

Suo siellä, vetelä täällä

Loma on nyt vietetty ja meillä oli oikein mukavaa. Nauroimme ja nukuimme paljon. Onni nautti pikkupojan elämästä auringon ja vesielämän kera. Illalla saavuimme Helsinkiin, jossa arki tänä aamuna alkoi oikein toden teolla. Ei olisi harmaampaa, tuulisempaa ja sateisempaa päivää voinut olla!

Aamulla kävin työhuoneessani läpi posteja ja tulevia tapahtumia. Luonnonvarainneuvoston ja sen ympäristö- ja energiajaoston kokoukset olivat tänään ja pitkin eduskuntatalon käytäviä kopistellessani huomasin, kuinka voi olla mahdollista että siinä talossa ei kerta kaikkiaan pysty kävelemään hitaasti!!! Liekö syy korvieni välissä vai kauniissa kiiltävissä lattioissa...

Luonnonvarainneuvoston jaostossa keskustelussa oli mm. pian liikkeelle lähtevä kansallinen suo- ja turveohjelma, jonka tarpeellisuudesta ja sisällöstä ylipäänsäkin ollaan ilmeisen kahta mieltä. Myös tutkimustulokset ovat ristiriitaisia siinä, kuinka ympäristöystävällistä ja millä aikavälillä turpeen jalostaminen on. Mielenkiintoinen ja tärkeä asia, onhan Suomella suuret mahdollisuudet olla turpeen käytössä edelläkävijänä, jos niin halutaan. Tulee mieleen sanonta: "suo siellä, vetelä täällä".

Iltapäivällä pääsimme täydellä autolla lähtemään kohti kotia. Kello 18 alkaa kirjaston Mikkeli-salissa uuden Pro Mikkeli -liikkeen järjestämä tilaisuus, johon meitä luottamushenkilöitä on paikalle kutsuttu. Aiheena lienee sosiaalitoimeen liittyvät asiat. Toivottavasti moni meistä pääsee paikalle.

Viikon aikana on ehtinyt lehtien mukaan tapahtua vaikka mitä. Sorruin nimittäin matkalla siihen, että ostin suomalaisia sanomalehtiä aina kun kohdalle sattui eli uutispimennossa en ole ollut. Tekisi mieli kommentoida montaakin asiaa ihan heti, mutta urakoin ensin rauhassa kaikki tapahtumat ja sanomiset lehdistä ja palaan sitten vasta asiaan.

Ei kommentteja: