keskiviikkona, lokakuuta 13, 2010

Kokoomuslainen peruskoulu

Tänään salissa oli ajankohtaiskeskustelu aiheesta "Perusopetuksen tavoitteet". Perusopetuksen uudistamista ja tuntijakoa valmistellut työryhmä jätti esityksensä kesäkuun alussa ja se on nyt ollut laajalla lausuntokierroksella.

Esitys on tässä vaiheessa saanut osakseen paljon krittiikkiä ja syystäkin. Perusopetusta ehdotetaan muutettavaksi monella eri tavalla ja tämän päivän eduskunnassa käyty keskustelu osoitti sen, että muutoksen tavoitteet ovat aivan selvät.

Ministeri Virkkunen (kok.) puolusti työryhmän linjauksia mm. siinä, että pienille koululaisille lisätään valinnaisuuksia ja siinä, että taito-ja taideaineita tullaan tosiasiassa koululaisilta vähentämään. Kaikkien lasten kotona ei ole samankaltaisia mahdollisuuksia osallistua lapsen valintojen tekemiseen saati sitten arvioimaan kahdeksan vuotiaan lapsen ammatillisia tulevaisuuden tavoitteita Omaan kysymykseeni uudistuksen rahoituksen järjestämisestä hän ei vastannut.

Koko asetelman irvokkuuden paljasti hallituksen soturi Heinonen (kok.), joka keskustelun lopuksi sai puheenvuoron, jossa hän kuvasi muutoksien johtavan kokoomuslaiseen peruskouluun. Aivan järkyttävä paljastus, mutta niin kovin totta.

Kokoomuslaisia on kaikki nämä neljäkymmentä vuotta kyrsinyt demareitten aikaansaapa tasa-arvoinen ja laadukas peruskoulu. Sillä on mahdollistettu kaikkien suomalaisten lasten oikeus saada samanlaiset lähtökohdat jatko-opintoihin ja elämään, riippumatta siitä, minkälaiset oman elämän lähtökohdat ovat sattuneet olemaan.

Suomalainen peruskoulu on arvostettu ja maailmallakin tunnustuksia saanut. Nyt nämä kokoomuslaiset peruskoulun kasvatit haluavat riistää seuraavilta sukupolvilta mahdollisuuden, joka heille itselleen on ollut itsestäänselvä, mutta jota he eivät näemmä osaa arvostaa tai eivät ainakaan halua kaikkien muiden lasten siitä pääsevän osalliseksi.

He haluavat romuttaa meidän yhteiskuntamme kivijalan, tasa-arvoisen peruskoulun. He haluavat hivuttaa koulujärjestelmämme takaisin siihen aikaan, kun ainoastaan ns. hyvien perheiden lapsilla oli mahdollisuus koulunkäyntiin, sillä tiedetään näiden perheiden vanhemmilla olevan enemmän mahdollisuuksia osallistua lastensa opintojen suunnitteluun ja tukemiseen, kuin niillä perheillä, joilla on ongelmia tavallisen arkielämänkin kanssa.
Voi miten niin kovin kokoomuslaista politiikkaa!

Ei kommentteja: