torstaina, lokakuuta 28, 2010

Vihreetä vastustusta

Etelä-Savon maakuntahallitus käsitteli maanantain kokouksessaan mm. ympäristöministeriön osittain hylkäämää maakuntakaavaamme. Kokous päätti tietenkin tehdä asiasta valituksen seuraavaan asteeseen. Maakuntavaltuusto aikaisemmin päätti yksimielisesti hyväksyä kaavan, jota nyt sitten ministeriössä ei haluttu tehdä.

Luonnollisestikin maakuntahallituksen vihreä jäsen halusi jättää valituspäätökseen eriävän mielipiteensä. Länsi-Savo -lehdessä kommentit sekä kokoomuslaiselta hallituksen jäseneltä että maakuntajohtaja Viialaiselta olivat osuvia; puhuttiin Viidennestä kolonnasta.

Väite voi olla aivan tottakin, sillä miksi muutoin heidän olisi pitänyt nyt ryhtyä toimimaan oman maakunnan vastaisesti ja pitää ympäristöministeriön päätöstä oikeampana kuin meidän aikaisemmin yhteisesti tekemäämme.

Maine kahdella jakkaralla keikkumisesta ja kehityksen jarrumiehinä toimimisesta saa tästä tempusta ansaitsemansa lisävahvistuksen, vaikkakin epäilen heidän vaikutusmahdollisuuksiansa hallituksen sisällä. Näytöt muissakin asioissa toimimisesta ovat kovin vaatimattomia.

Onneksi suomalaiset saavat aitoa ympäristönsuojelua ja ihmisten ja luonnon hyvinvointia parantavia tekoja muilta puolueilta. Vihreät voivat rauhassa jatkaa touhujaan kehityksen vastustajina ja suojella kehäkolmosen ulkopuolinen maa hengiltä. Järkevää ihmisten ja luonnon yhteiseloa parantavaa toimintaa löytyy esimerkiksi demareitten ympäristöohjelmista.

Ei kommentteja: