maanantaina, marraskuuta 01, 2010

Posti-Pate

Joitakin vuosia sitten televisiossa pyöri lastenohjelma nimeltä Posti-Pate. Ainakin meillä sitä katsottiin mielenkiinnolla ja postinkuljettajan toimenkuva kävi animaatio-ohjelmastakin hyvin selville.

Yhtä hyvällä mielellä ei ole voinut nyt seurata kokoomusministerin (Linden) venkoilua tosielämässä. Uusi postilaki on jo nyt aiheuttanut suurta huolta ja hämmennystä kansalaisissa. Ihan syystäkin.

EU:sta tulleen "ohjeistuksen" mukaan meidän tulee tuhota nykyinen koko maan kattava postijärjestelmä ja altistaa haja-asutusalueiden ja maaseudun väki eriarvoiseen asemaan nyt myös postipalvelujen osalta.

Erilaisia arvioita on esitetty siitä, kuinka usein posti jatkossa kulkee ja kuinka harvassa postitoimipisteet tulevatkaan sijaitsemaan. Tällä itsepintaisella uudistuksella jätetään jälleen osa suomalaisista heikompaan asemaan asuinpaikkansa perusteella.

Hallituksessa istuva Keskustakin on hyväksymässä tämän uudistuksen ja sitä tietenkin voisi ihmetellä ellei tästä olisi kuluvalta hallituskaudelta kosolti samankaltaisia esimerkkejä olemassa.

Ei kommentteja: