maanantaina, marraskuuta 08, 2010

Pidempiä työuria

Kallislahden Työväenyhdistyksen syyskokous eilen oli räntäsateisesta ajokelistä huolimatta miellyttävä tilaisuus. Pienellä, mutta aktiivisella porukalla saimme valtakunnan asiat taas järjestykseen. Sainpa korviini jopa pienen kiitoksenkin ja se toki aina lämmittää:) (terkut Antille).

Puhuimme paljon viikonlopun aikana ilmaantuneesta möläytyksestä, jonka loihi lausuman EK:n johtaja Tamminen. Työelämän parantaminen on meidän puolueen tärkein hallitusohjelmatavoitteemme ja sitä kautta myös saamme työuria pidennettyä. Työelämää ei kuitenkaan paranneta saati pidennetä pakolla tai lomia vähentämällä, kuten EK:n heppu ehdotti, vaan todellakin siinä käy päinvastoin.

Työelämän vaativuus yhdistettynä väheneviin lomiin on järjetön ajatus. Jokainen ihminen (nuori tai vanha) haluaa olla mukana työelämässä, mutta kaikki eivät kykene siihen täysipäiväisesti. On ehdottoman tärkeää, että jatkossa työntekijä voi oman elämäntilanteensa mukaisesti joko lyhentää työpäivää, jaksottaa työntekoa eri tavalla tai pitää pidempiä vapaajaksoja ja vastaavasti tehdä toisessa elämänvaiheessa töitä enemmän. Työurat pitenevät ainoastaan olosuhteita parantamalla.

Ei kommentteja: