tiistaina, marraskuuta 02, 2010

Rantsalmella

Illalla kokousti Etelä-Savon sd.piirihallitus Rantasalmella. Olen piirihallituksessa ns. ulkojäsenenä, kuten alueiden kansanedustajat yleensäkin ovat. Piirihallitus koostuu maakunnan eri osista valituista jäsenistä ja sen tarkoituksena on johtaa koko piirin sosialidemokraattista toimintaa.

Eilisessä kokouksessa saimme kuulla toiminnanjohtajan katsauksen Pietarin -risteilyltä (ruoka laivalla oli hyvää) ja sen, missä mennään eduskuntavaalityön osalta. Mielestäni on tärkeää muistaa, että koko maakunta on vaalialueena ja puolueen/piirin rahat on syytä käyttää kaikkien alueiden osalta tasapuolisesti.

Omassa poliittisessa tilannekatsauksessa viritin keskustelua välikysymysten aiheista, veropolitiikasta ja työelämän reformista, joka lanseerattiin juuri tuolla Pietarin risteilyllä. Samalla laivalla avattiin myös puolueemme vanhuspoliittista ohjelmaa, josta meillä sunnuntaina Savonlinnan naispiirin juhlaseminaarissa olikin enemmän puhetta. Keskustelua näistä käytiinkin piirihallituksen porukan kesken vilkkaasti.

Varsinainen piirin puheenohtaja oli estynyt tulemasta kokoukseen, mutta varapuheenjohtaja Jarmo Linnanmurto Savonlinnasta suoriutui tehtävästä mallikkaasti (terkut Jampelle:)). Muista kokouksessa käsitellyistä asioista en hienotunteisuussyistä tässä yhteydessä puhu enempää, toteanpahan vain sen, että jotain peruuttamatonta on nyt tapahtunut ja se on toki yksilön kannalta ikävää. Olen kuitenkin elämässäni oppinut senkin, että sääli on sairautta ja totuus ei pala tulessakaan eli eikun asiapohjalta eteenpäin!

Ei kommentteja: