keskiviikkona, marraskuuta 10, 2010

Oikeat painopisteet

Mikkelin kaupunginhallitus teki maanantaina hyvän budjettiesityksen kaupunginvaltuustolle. Saimme yksimielisesti korotettua omaishoitajien määrää ensi vuodelle ja mikä tärkeintä, ensi vuoden aikana tarkistetaan ne kriteerit, joilla Mikkelissä jatkossa omaishoitajaksi pääsee. On ollut ilmeistä, että meillä kriteeristö on liian tiukka ja läheskään kaikki omaishoitajina toimivat eivät pääse statuksen piiriin.

Yhtä yksimielisesti korotettiin perusopetuksen tuntikehystä. Tuntikehyksellä siis ohjataan sitä, kuinka paljon koululaiset saavat opetusta kussakin aineessa ja minkä kokoisissa ryhmissä opetusta voidaan antaa. Keskustelua asiasta käytiin kovallakin äänellä (myönnän), mutta tärkeintä on, että nyt päättäjillä on kuitenkin ymmärrys siitä, että perusopetuksen ryhmiin on satsattava.

Ryhmäkokojen pienentämistä edellyttää myös ensi elokuussa voimaan tuleva erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden lakimuutos, jolla yhä useampi lapsi jatkaa opiskelua tuettuna yleisopetuksen ryhmässä, vaikka erityisoppilaan opetussuunnitelman omaisikin. Liian suuressa ryhmässä kärsivät kaikki, niin erityislapset kuin muutkin.

Muutoin budjetti meni kaupunginjohtajan esityksen mukaan ja kaikilla vastuullisilla poliitikoilla on tieto siitä, että talous on saatava kuriin. Esittämällä lisää aivan ylimääräisiä menoja, joudutaan niitä vähentämään jostain toisaalta. Oma tärkeysjärjestykseni on selvä; ennaltaehkäisevään toimintaan tulee satsata olipa kyse sitten vanhuksista tai lapsista. Tällä budjetilla juuri näin tehdään!

Ei kommentteja: