tiistaina, marraskuuta 16, 2010

Loikkien loikka

Viime viikon puolella tuli tieto, että kepun Uusipaavalniemi on loikannut persuihin. Itse loikka ei sinänsä yllättänyt, sillä niin vieraassa porukassa Uusis on koko eduskuntakauden ajan vaikuttanut olevankin. Yllätys enemmänkin oli loikan kohde. Toisaalta, jos on tyytymätön hallituksen toimintaan, niin eipä noita vaihtoehtoja liiemmin ole tarjolla.

Itse en pidä loikkareista. Ihmisellä joko on tai ei ole aatteita ja arvoja. Omiensa myyminen sitä mukaa, mistä itselle on jatkossa eniten hyötyä, ei ole reilua äänestäjiään tai puoluettaan kohtaan. Esimerkkejä loikkareista on paljon sekä kunnallisella että valtakunnallisella tasolla ja osalle heistä ei ole käynyt kovinkaan hyvin.

Kokoomus on hillunut koko viikonlopun suurimman eduskuntaryhmän tittelin voimalla. Heidän jos kenen on syytä kuitenkin muistaa se, että juuri heidän suuruutensa on nykyisistä eduskuntapuolueista eniten hyötynyt loikkien seurauksena. Tällä kaudella jo aikaisemmin loikan tehnyt Merikukka Forsius on osaltaan ollut kasvattamassa heidän paikkamääräänsä. Ensi huhtikuussa katsotaan puolueiden todelliset voimasuhteet.

Ei kommentteja: