lauantaina, marraskuuta 13, 2010

Torkkupeitto

Männä viikolla kansakunnan pahin epäkohta tuntui olevan eduskunnan työhuoneissa olevat peitot. Itse en ehtinyt iltapäivälehtiä lukemaan lainkaan, mutta saamani sähköpostipalautteen perusteella olen nyt aika hyvin kartalla siitä, mistä kohussa oli kysymys.

Eduskuntalossa on menossa vuosikausia kestänyt ja yhä kestävä remontti, jossa mm. vanhan talon seitsemän neliön työhuoneita on kosteusvaurioidenkin takia remontoitu. Työhuoneissahan on olemassa työpöydät, vaatekaapit ja pieni sohva viltin/peiton kera. Nämä kaikki täytyy museoviraston mukaan säilyttää entisenkaltaisina ja siksi sinne on nyt remontin valmistuttua hankittu uudet viltit sohvan reunalle.

Oma työhuoneeni on siis uudella puolella ja on varustelutasoltaan samankaltainen. Heräsin tähän peittoasiaan vasta tällä viikolla. Olen toki huomannut kaiken muun sohvalla olevan roinan joukossa myös viltin, mutta en todellakaan tiennyt sen olevan designia tai sitä, että sen alla tulisi lojua.

Kaikista vinkeistä viisastuneena, yritän jolloinkin ehtiä tyhjentää sohvaa papereista ja kirjoista, jotta pääsisin 12-14 tunnin työpäivän aikana laatuviltin alle niille niin kovin suositelluille nokosille:) Sohva on kyllä minun mitoilleni liian lyhyt makaamiseen, mutta ehkä epämukava asento takaa sen, että torkut jäävät sopivan lyhyiksi.

Ei kommentteja: