lauantaina, marraskuuta 13, 2010

Paska juttu

Pahoittelut otsikosta, mutta en voinut vastustaa. Kyse on tietenkin haja-asutusalueen jätevesiasetuksesta. Asiaan ei näytä edelleenkään tulevan mitään tolkkua ja vastuulliset pakenevat milloin minkäkin selityksen taakse.

Tilannehan on nyt siis se, että asia on eduskunnan perustuslakivaliokunnan käsittelyssä, josta se sitten tulee meille ympäristövaliokuntaan. Meidän eduskuntaryhmä ei ole tyytyväinen siihen vetkutteluun, jota hallitus tässä(kin) asiassa on harjoittanut ja siksi olemme vaatineet ympäristöministeri Lehtomäkeä muuttamaan hallituksen esitystä asetuksen vaatimuksista.

Ryhmämme päätyi valitsemaan tämän aiheen kyselytuntimme kysymykseksi ja ilokseni sain kuulla olevani ensimmäinen kysyjä. Sanoinkin ryhmälle, että erikoistuminen tähän teemaan sopii minulle vallan mainiosti:)

Kysymykseni herätti tietenkin muutkin ryhmät, sillä tämä ei taida olla kenenkään eduskunnassa olevan ryhmän mielestä (paitsi vihreitten) hyvällä tolalla ja keskustelu kyselytunnilla oli mielestäni hyvää. Taannoisen välikysymyksen ja torstaisen hiillostamisen jälkeen, näyttää siltä, että asiaan on saatavissa vihdoin joku järki. Ainakin tämän aamun lehdet kertovat pääministerin ottaneen asiaan kantaa sen suuntaisesti.

Kyselytunnin juoksutukseen kuuluu se, että ensimmäisen kysymyksen esittäjä saa yleensä vielä sen kolmannenkin kysymyksen ja omani kohdistui hallituksen lainvalmisteluun yleensäkin. Tällä hallituskaudella on nimittäin saatu luvattoman monta muutakin keskeneräistä ja huonosti valmisteltua lakiesitystä eduskuntaan, jossa niitä opposition toimesta yritetään saada muutettua jotenkin kelvollisiksi.

Hallituspuolueiden kansanedustajat valiokunnissa pitävät kiinni pilkuistakin, joten huonoja lakeja syntyy ilmeisesti tarkoituksella. Kysyin oikeusministeri Braxilta sitä, onko hän tyytyväinen tähän hallituksen lainvalmistelun tasoon yleensäkin. Tietenkin on, onhan hän vihreän logiikan mukaisesti hallituksen urhein puolustaja.

Ei kommentteja: