keskiviikkona, marraskuuta 17, 2010

Sivistysforumissa

Tänään pidettiin Varkaudessa ensimmäinen Itä-Suomen sivistysforumi. Paikalla oli paljon alan asiantuntijoita kolmesta eri maakunnasta ja meitä kansanedustajia (Ravi, Rossi ja minä) oli pyydetty paikalle lyhyiden alustusten pitäjiksi.

Idea itäsuomalaisesta sivistysforumista on tarpeellinen. Itäinen osa maatamme on liian usein ja liian pitkään jäänyt soittelemaan lehdelle, kun muuta maata on kehitetty tai rakennettu. On aiheellista pyrkiä tekemään jokaisella sektorilla aitoa yhteistyötä kaikkien itäsuomalaisten toimijoiden kanssa. Muuten emme tule pärjäämään.

Sivistysforumissa käytiin keskustelua siitä, minkälaista sivistystä/koulua haluamme olla tulevaisuudessa tekemässä. Maakuntajohtaja Viialaisen ja Itä-Suomen Yliopiston rehtorin Vartiaisen visiot tulevaisuuden uhkista ja mahdollisuuksista herättivät jälleen miettimään sitä, kuinka tärkeää on pystyä tarjoamaan korkeaakin koulutusta omassa maakunnassamme.

Forumi oli ensimmäinen, mutta ei varmastikaan viimeinen. Omassa puheenvuorossani viritin myös toiveen laajentaa forumia koskemaan koko itäistä Suomea, ei vain näitä kolmea maakuntaa.

Ei kommentteja: