sunnuntaina, lokakuuta 24, 2010

Oikeita tekoja

Sain eilen olla mukana pitkäaikaisen yhteiskunnallisen toimijan ja sotaveteraanin 90-vuotis syntymäpäivillä. Tilaisuus oli mukava todiste siitä molemminpuolisesta arvostuksesta jota voi toista ihmistä kohtaan osoittaa.

Syntymäpäiväsankari Veikko Ikonen oli toiminut 20 vuoden ajan juvalaisen Työn tuloksen hallituksen puheenjohtajana. Työn tulos puolestaan on juuri 30 v. täyttänyt vuokrataloyhteisö, joka aikoinaan perustettiin paikkaamaan Juvan kunnan asuntovajetta vähävaraisille kuntalaisille.

Perustaminen ajoittui samoihin aikoihin, kun isäni oli Sdp:n piirisihteerinä Etelä-Savossa ja hänellä luonnollisestikin oli merkittävä rooli asuntojen pystyynlaittamisessa. Muistan lapsuudessani vierailleeni useasti Työn tuloksen kerhohuoneessa erilaisia kokouksia sivusta seuraten.

Nyttemmin olen saanut olla mukana Työn tuloksen kerhohuoneessa kansanedustajana ja niissä tilaisuuksissa on aina ollut kovin keskustelevaa ja aatteellista meininkiä. Kiinteistöä on vuosikymmenten ajan hallinnoitu hyvin ja se on säilyttänyt paikkansa edelleen yhtenä Juvan vuokrataloista. Tälläkin hetkellä asunnot ovat kaikki täynnä tyytyväisiä asukkaita.

Samankaltaista aatteellista ja ennakkoluulotonta toimintaa, kuin tuolloin on tehty, kaipaan tämän päivän puolueeltanikin. Konkreettisia tekoja yhteiskunnan parantamiseksi on mahdolista tehdä, mikäli vain tahtoa ja osaamista löytyy. Puolueen työntekijät voivat halutessaan olla myös tekijöitä, nykyisen visioilun sijaan.

Ei kommentteja: