lauantaina, lokakuuta 02, 2010

Rahoituskatto

Tämän päivän Länkkärissä oli pohdiskeltu vaalirahoituskuvioita. Meidän piirikokous tuli viikko sitten ulos sellaisella esityksellä toisille ryhmille , että sovittaisiin vapaaehtoinen vaalirahakatto 30 000 euron kohdalle. Lehtijutun perusteella toiset isot ryhmät eivät tähän ole innostuneita ja se on tietenkin heidän näkökulmastaan ymmärrettävää.

Kokoomuksen ja Keskustan ehdokkailla yleensä on näet tarpeen tullen käytettävissään omaa joko metsä-tai muuta omaisuutta vaalien rahoittamiseksi ja sitä on myös aikaisemmissa vaaleissa käytettykin.

Ihan en ymmärtänyt toimittajan lausumaa siitä, että vaalirahakaton vaatiminen olisi jotenkin meidän ehdokkaiden osalta sisäistä peliä. Jutussa mainittiin minun viime vaaleissa käyttämäni summa ja se, että 30 000 euroa on paljon vähemmän kuin se. Juu, näin on. Vaalirahakatto on meidän toimesta otettu monessa muussakin maakunnassa tavoitteeksi ja siitäkään syystä se ei voi olla meidän vaalipiirin sisäistä vääntöä.

Omassa viimekertaisessa vaalikampanjassani toimin paitsi lakien, niin myös avoimuuden periaatteita noudattaen. Viikkoja ennen vaaleja kerroin avoimesti, mistä ja miten vaalit omalta kohdaltani tullaan rahoittamaan. Vaalien jälkeen olen saanut asian kertoa monta kertaa. Olen toiminut aivan eri tavalla kuin esimerkiksi nykyinen pääministerimme Kiviniemi (kesk.).

Seuraavissa vaaleissa tulen toimimaan ihan samalla tavalla kuin toimin aiemminkin. Omissa toimissani ei ole eikä ole ollut mitään salattavaa ja siksi voin asioista kertoa ihan niin paljon kuin ketä vaan kiinnostaa. Olen luonnollisestikin muiden ehdokkaiden mukana tavoittelemassa 30 000 euron kampanjakattoa enkä koe sitä oman kampanjani onnistumisen kannalta mitenkään alhaisena ylärajana.

Olen istuvana kansanedustajana saanut tehdä yli kolme vuotta töitä maakunnan ihmisten parhaaksi ja uskon, että tämä tekemäni työ on parasta vaalityötä ensi kevättäkin ajatellen. Jatkan kansanedustajan täyspäiväistä työtä ensi kevääseen asti ja vaalikampanja on sitten eri asia. Kampanjan rahoittaminen ja kampanja muutenkin tarkentuu ensi vuoden puolella, mutta siitä kerron kyllä sitten aikanaan kaikille kiinnostuneille.

Ei kommentteja: