maanantaina, kesäkuuta 07, 2010

Lomalainen

Koululaisten kesäloma alkaa siis tänään. Oma koulukkaani nukkuu vielä, niinkuin lomalaisen pitääkin. Onni oli tyytyväinen, kun todistuksessa luki, että siirretään viidennelle luokalle. Myös äiti oli tyytyväinen todistuksen numero-osuuteen, vaikkakin seiska matikassa herätti hiukan keskusteluja.

Lapsen koulunkäynti ja siihen osallistuminen on vanhempia jakava juttu. Olen tietoisesti välttänyt sitä, että opettajan lapsena Onni ei joutuisi liian tiukille koulunsa kanssa kotona, mutta taas toisaalta, olen huomannut hänen tarvitsevan aika paljon peräänkatsomista ja opastusta läksyjen teossa.

Tiedän lukuisia perheitä, joissa lapsen läksyt tehdään yhdessä ja joissa koulua käydään vanhempien vastuulla. Tulokset ovatkin ainakin numeroilla mitattuina hyviä, joten ehkä näin on sitten hyvä tehdä. Itse olen valinnut toisenlaisen tien, ehkä omasta luonteestani ja omista kouluajoistani johtuen. Olin varsin huoleton koululainen eikä siihen aikaan ainakaan omassa kaveripiirissäni vanhemmat paljoa lasten koulunkäyntiin puuttuneet.

Vaihtelevin numeroin kouluista on selvitty ja niin uskon Onninkin selviävän. Paljon mukavampaa äidille on nähdä se, että poika on sosiaalinen ja reipas, eikä kavereista ja tekemisestä ole puutetta. Matikka kuitenkin on nostettava kasiin, mutta vasta syksyllä. Nyt on lapsella ansaittu loma:)

Ei kommentteja: