maanantaina, kesäkuuta 28, 2010

Ajoituksen mestari osa 2

Muistaakseni joulunpyhinä kirjoitin blogin otsikolla "Ajoituksen mestari". Nyt Juhannuksen rauhassa ehdin mietiskellä osaa kaksi. Entinen pääministerimme todellakin osaa ajoituksen. Tuskin näet oli sattumaa, että hänen kaksi jymyuutistaan ajoittuvat molemmat juuri "rauhoitettujen" viikonloppujen alle. Tällä viikolla viime viikon uutinen on jo vanha.

Ensijärkytyksestä toivuttuani, olen tullut minäkin siihen lopputulokseen, että Vanhanen on viksumpi mies, kuin päältä katsoen näyttääkään. Meineillään oleva rikostutkinta ei ole mikään pikkujuttu, vaikka ei olisikaan enää pääministeri. Rikostutkinta ei ole pikkujuttu kansanedustajallekaan, kuten ei myöskään kenellekään muullekaan kansalaiselle.

Ikävästä episodista ja sitä leimaavasta julkisuudesta pääsee näppärästi eroon (ainakin osittain) vetäytymällä ns. tavalliseksi kansalaiseksi varsinkin, kun tuleva työnantaja on ilmoittanut, että heitä ei mahdollinen tuomiokaan tule haittaamaan. Into tämän suhteen muodostamiseksi tuntuu olevan molemminpuolisesti valtaisa.

Ymmärrän Vanhasen logiikkaa nyt enemmän kuin parisuhdekuvioissa; päästä pois kiusallisesti vaivaavista toimittajista paremmille liksoille tekemään sitä samaa, mitä ilmeisemmin on halunnut tehdä jo edellistä hallitusohjelmaa muodostettaessa. Tiedetäänhän Perheyritysten liiton tavoitteenna olleen/olevan juuri suurituloisten ja perheyritysten verotuksen keventäminen eri muodoissaan. Nähtäväksi jää, kuinka vielä paljon paremmin Vanhanen onnistuu liiton tavoitteissa lobbarina kuin on pääministerinä onnistunut.

Kansanedustajan työstä ero tultaneen Vanhaselle myöntämään ja se myönnettäisiin, vaikka kyseessä olisi 4H-kerhon ohjaajan pesti ja se onkin ihan oikein, sillä silminnähden epämotivoituneen edustajan tilalle on syytä pikaisesti laskea sellainen, jolla motivaatiota riittää.

Ei kommentteja: