keskiviikkona, kesäkuuta 23, 2010

Uusvanha hallitusohjelma

Eilen eduskunta valitsi maalle pääministerin. Prosessi sinänsä oli varsin koruton, mutta myöskin epätavallinen. On harvinaista Suomessa, että pääministeri vaihtuu kesken vaalikauden ja tilalle valitaan eduskunnan toimesta uusi.

Toki varsinaisen valinnan tekivät jokin aika sitten kepulaiset, kun valistivat itselleen puheenjohtajan. Sekään ei ole ihan tavallista, että ilman eduskuntavaaleja käydään pääministerivaalit. No, eipähän tämä vaalikausi ja varsinkaan kepulaisten toiminta kaikkinensa ihan normimeininkiä ole muutoinkaan ollut.

Tänään eduskunnalle esitellään "uusi" hallitusohjelma. Paljon puhetta tyhjästä. Tosiasiassa hallitusohjelma ei kolmen vuoden takaiseen ohjelmaan muutu yhtään. Niin tuottavuusohjelma kuin kuntien kurjistaminenkin jatkuvat ennallaan, huolimatta siitä, että maailma on kolmessa vuodessa kokenut aikamoisen myllerryksen. Työttömyyden kasvua ei uudenkaan ohjelman mukaan haluta pysäyttää, vaikka viimeistään nyt Kiviniemen hallitus sen olisi voinut tehdä. Näillä siis nyt mennään:(

Ei kommentteja: