sunnuntaina, helmikuuta 13, 2011

Katalan kaksinaamaista peliä

Eilen pidettiin ympäri maata taas SDP:n kampanjalauantai-tilaisuuksia. Meidän piiri oli järjestänyt tilaisuuden jälleen Savonlinnaan, jonne siis minäkin osallistuin aamupäivällä pieneksi hetkeksi.

Porukkaa kävi paljon ja kuumat makkarat maistuivat. Varsinaisena teemana meillä oli "Turvattu vanhuus", mutta paljon muutakin puhuttiin. Koko Savonlinnan seutua puhututtaa mahdollinen OKL:n lakkauttaminen ja sen ymmärtää, sillä koko maakunnalle tärkeä yliopiston filiaali on tuonut elinvoimaa kaupunkiin ja päteviä opettajia Etelä-Savoon.

Joku aika sitten kokooomuslaiset olivat valjastaneet puheenjohtajansa Jyrki Kataisen visiitille Savonlinnaan ja kehumaan, kuinka tärkeää OKL:n toiminta onkaan. Keskustan puheenjohtaja kävi myös paikan päällä kertomassa samaa. Ainakaan lehtitietojen mukaan, kumpikaan näistä nykyisen hallituksen ministereistä ja puolueidensa johtajista EI OLE valmis kirjaamaan filiaalien säilymisen turvaamista hallitusohjelmaan.

SDP:n puheenjohtaja Urpilainen sitä vastoin lupasi jo viime kesänä, että niin Savonlinnan kuin muidenkin OKL -filiaalien jatko turvataan sellaisessa hallitusohjelmassa, jota me demarit olemme tekemässä. Näillä lupauksilla on muuten tosi suuri ero!

Nykyinen yliopistolaki oli susi jo syntyessään ja se tiedettiin. Sillä nykyinen hallitus ajoi tilanteen tällaiseksi, että yliopistojen autonomian varjolla osa oppilaitoksista voidaan lakkauttaa ilman, että vastuullisten poliitikkojen täytyy asiassa ryvettyä. Katalaa ja kaksinaamaista peliä, sanon minä.

Erityisen kaksinaamaista on se, että jatkuvasti alueemme omat hallituspuolueiden edustajat ajavat kaksilla rattailla tässäkin asiassa. Eduskunnassa asioihin voi vaikuttaa ja viime budjettikäsittelyssä tekemäni esitys 2 miljoonan euron ns. hätäavusta tälle vuodelle toiminnan turvaamiseksi olisi ollut valtiovallan myönteinen signaali asian korjaamiseksi. Koko sosialidemokraattien eduskuntaryhmä äänesti tämän puolesta, mutta edes oman maakunnan hallituspuolueiden edustajat eivät tätä tehneet.

Ei kommentteja: