lauantaina, helmikuuta 05, 2011

Muutosvaalit

Olin tänään omien joukkojeni kanssa Mikkelin torilla tapaamassa kansalaisia jo tavaksi tulleen "Kansanedustajan kyselytunti" -tapahtuman merkeissä. Kahvikojullamme kävikin yli 300 aihmistä ja juttua piisasi koko kolmen tunnin ajaksi.

Tämänpäiväisenkin jälkeen, on vaikea uskoa niitä, jotka väittävät ettei politiikka kiinnosta tai että tulevat vaalit eivät ole puheenaiheena ihmisten huulilla. Puhuimme pienemmissä ja isommissa ringeissä siitä, kuinka epäoikeudemukaista nykyhallituksen veropolitiikka voikaan olla.

Puhuimme myös siitä, kuinka voi olla mahdollista, että lapsiperheköyhyys on vaan lisääntynyt ja epäoikeudenmukaiselle lapsilisä-toimeentulotukitilanteelle ei haluta tehdä mitään. Tilannehan siis on se, että mikäli perhe saa toimeentulotukea, vähennetään siitä päältä lapsilisän suuruinen summa pois.

Eläkeläisten ostovoiman aleneminen harmitti jokaista keskustelukumppaniani. Eivät nämä ihmiset kuvittele sitä, että heidän käytettävissään olevat varat ovat vuosi toisensa jälkeen huvenneet. He tietävät sen todeksi.

Näistä ja monista muista asioista puhuimme tänään ja mikä parasta, ihmiset tuntuvat aidosti uskovan siihen, että Demareitten johdolla saamme jälleen käännettyä suunnan parempaan. Erittäin voimannuttava päivä, vaikkakaan oma kampanjani ei vielä ole edes alkanut.

Ei kommentteja: