tiistaina, helmikuuta 15, 2011

Kolme cowboyta

Vanha J.Karjalaisen biisi tuli mieleeni, kun olen nyt seurannut parina päivänä keskustelua eduskunnan käsittelyssä olevasta maankäyttö-ja rakennuslaista. Asiasta vastaava ministeri Vapaavuori (kok.) jatkoi kummallista linjaansa haukkkuessaan Etelä-Savon maakuntajohtaja Viialaine ja kaikki muutkin, jotka ovat eri mieltä hänen kanssaan lain järkevyydestä.

Typerintä sunnuntain Hesarin kirjoituksessa oli se, että Viialaisen vasemmistolaisuus jotenkin nostettiin tikun nokkaan ja irvailtiin ideologisilla asioilla. Kummallista minustakin on se, että Kokoomus, joka on julistautunut mm. työn puolueeksi, tekee nyt kaikkensa estääkseen yksityisten työpaikkojen syntymisen Etelä-Savoon ja verhoaa sen aivan toisarvoisiin seikkoihin.

Cowboy-Viialainen kommentoi asiaa maltillisesti radiossa eilen ja totesi ihan oikein mm. sen, että päätökset asioista meilläpäin tekevät luottamushenkilöt. Maakuntavaltuusto on yksimielisesti hyväksynyt kaavan, jossa Vapaavuoren poispyyhkimät kaavamerkinnät olivat. Maakuntavaltuuston puheenjohtajana toimii kokoomuslainen kansanedustaja Toivakka, joka on myös eduskuntaryhmänsä varapuheenjohtaja.

Eilisessä Etelä-Savon kansanedustajahaastattelussa maakunnan toinen kokoomuslainen kansanedustaja Nepponen puolestaan lyttäsi Vapaavuoren ajatuksenjuoksun sekä asiassa että maakuntajohtajan haukkumisesssa. Hän myös uhosi tekevänsä kaikkensa, että lakia ei eduskunnassa sellaisenaan hyväksyttäisi.

Näiden kolmen cowboyn nokittelu on ihan paikallaan, sillä toteutuessaan laki olisi meidän maakuntien kaltaisille alueille katastrofi ja siirtäisi samalla myös vähäisenkin päätäntävallan kaava-asioissa ympäristöministeriölle. Riskinä on se, että jatkossakin helsinkiläinen kaavaministeri voi halutessaan jarruttaa muun Suomen kehitystä ymmärtämättä alueiden ominaispiirteitä.

Suosittelenkin tässä yhteydessä ministeri Vapaavuorelle, että laajentaisi omaa reviiriään hieman kauemmaksi Elitestä ja eduskuntatalosta ja lähtisi rohkeasti katsastamaan reservaatteja kehä kolmosen ulkopuolelle. Meillä alkuperäiskansalaisilla (inkkareilla) on myös oltava mahdollisuus elää ja tehdä työtä omilla seuduillamme.

Ei kommentteja: