sunnuntaina, helmikuuta 27, 2011

Jäätä hattuun

Luin lehdestä männä viikolla, että Mikkelin demarivaltuustoryhmä vastustaa jäähallin remonttia. Sinänsä vastustaminen ei ole mitenkään ihmeellistä tai uutta, mutta lehden mukaan poliittinen johto on tämän vastustuksen takana. Olen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja minulta ei asiasta ainakaan oltu kysytty eli en tiedä, mitä johtoa sitten asian tiimoilta on haastateltu saati sitten, mikä johto sitä vastustaa.

Olen ollut kuulemassa, kun asiaa on vuosien mittaan käyty esittelemässä niin teknisessä lautakunnassa kuin kaupunginhallituksessakin. Muistelenpa kuulleeni siitä jo ensimmäisellä valtuustokaudellani ollessani kulttuuri-ja vapaa-aikalautakunnassa kh:n edustajana. Erilaisia suunnitelmia ja valmisteluja siitä, kuinka hanketta olisi järkevää viedä eteenpäin, on tehty siis vuosia.

Viimeisimpänä käänteenä suunnitelmia esiteltiin muistaakseni tämän vuoden puolella kaupunginhallituksessa ja silloin on todettu, että asiaan palattaneen. Nyt asian valmistelu on edennyt ja kaupunginhallitus ottaa asiaan kantaa viikon päästä maanantaina eli 7.3. ja valtuusto mahdollisesti 14.3.

Kategorinen vastustaminen ei vie mitään asiaa eteenpäin. Fakta kuitenkin on, että jäähallimme tarvitsee korjaamista. On tarvinnut jo pitkään. Jäähalli on monelle lapselle ja nuorelle tärkeä paikka, jossa he viettävät lajista riippumatta useita tunteja viikossa. Kaupungille jäähallin merkitystä voisi mainiosti kasvattaa, mikäli se olisi ajanmukaisessa kunnossa.

Vastakkainasettelu esim. vanhustenhuollon ja jäähallin korjaamisen välillä on turhaa. Meillä on oltava varaa ja tahtoa hoitaa molemmat puolet kuntoon. Nyt on kysymys ainoastaan siitä, millä aikataululla ja millä tavalla remontti rapistuneessa hallissa voidaan tehdä.

Vaikkei minulta mitään ole kysyttykään, niin ennen kuin tämä "poliittinen johto" mitään asiaa suostuu vastustamaan, on se käänneltävä jokaiselta nurkaltaan niin hyvin läpi, että varmasti tiedän, mistä päätetään. Meidän valtuustoryhmä ei tätä asiaa ole käsitellyt millään tasolla, joten valtuustoryhmän puheenjohtajan lausunnot lehdessä olivat paitsi ennenaikaisia niin myös ainoastaan hänen omiaan.

Ei kommentteja: