keskiviikkona, helmikuuta 09, 2011

Nuorisoforumissa

Kiireisen maanantaipäivän huipensi maakunnan kansanedustajien ja maakunnan nuorten tapaaminen Juvan valtuustosalissa. Tilaisuus oli Mikkelin ammattikorkeakoulun järjestämä ja eri kuntien nuorisovaluutettujen yhteinen foorumi, jonka tarkoituksena on lisätä nuorten kiinnostusta ja osallistumista yhteisten asioiden hoitoon.

Tilaisuus oli tosi hyvin järjestetty; me edustajat istuimme pöydissä, joissa nuorten "joukkueet"vaihtuivat tietyn ajan jälkeen. Jokaiselle porukalle oli valittu teema, josta keskusteltiin ja ne siis vaihtuivat siten, että kaikki saivat puhua kaikista teemoista. Konsepti toimi todella hienosti.

Puhuimme monista heitä kiinnostavista asioista. Nuorten mahdollisuudesta saada kesätöitä, oikeita töitä, kouluterveydenhuollosta ja sen vaikeasta saatavuudesta. Puhuimme kuntien mahdollisuuksista järjestää koulupalveluita, luokkakoot puhuttivat paljon, samoin kuin kielten opiskelu.

Opintotuesta nuorilla oli hyvät ja ajantasaiset tiedot. Päinvastoin kuin oikeistohallitus luulee, nuoret kyllä seuraavat tapahtumia ja nämäkin nuoret tiesivät sen, että eduskunnassa olisi ollut mahdollista päättää opintotuen sitomisesta indeksiin, mikäli niin olisivat myös hallituspuolueiden ihmiset halunneet tehdä.

Vastaavanlaisia tilaisuuksia tulisikin järjestää useammin ja vaikka siten, että ns. aikuisina paikalla olisivat kuntien päättäjiä, jolloin aito vuoropuhelu tärkeistä asioista olisi mahdollista. Tämän päivän nuoret tuntuvat olevan paljon fiksumpia ja valmiimpia keskustelemaan, kuin omassa nuoruudessani. Hyvä niin.

Ei kommentteja: