keskiviikkona, helmikuuta 02, 2011

Narrit vauhdissaan

Eilen nähtiin eduskunnan suuressa salissa omituinen näytelmä. Käsittelyssä oli ympäristövaliokunnan mietintö haja-asutusalueiden jätevesistä. Narrin roolin esityksessä halusivat itselleen ottaa valiokunnan kokoomuslaiset jäsenet, Heinonen ja Perkiö.

Molemmat valiokunnan jäsenet ovat olleet mukana tekemässä mietintöä, joskin edustaja Heinonen poistui viimeisestä kokouksesta heti sen alettua samaan tahtiin siellä olleen televisiokuvaajan kanssa.

Salissa nämä kokoomuslaiset kuitenkin irtaantuivat tekemästään mietinnöstä ja höpisivät ihan omiaan siitä, kuinka asia on käsitelty kiireellä, hutiloiden ja vähäisellä kuulemisella. Heitä kuunnellessaan luulin heidän olleen ihan jossakin eri ympäristövaliokunnan kokouksissa. Yritin saada keskusteluun puheenvuoroa oikoakseni heidän harhojaan, mutta en sitä puhemieheltä saanut.

Mietintö olisi ollut mahdollista saada valmiiksi jo ennen joulua, mutta nämä kokoomuksen toivot halusivat olla jarrumiehinä ja venkoilivat käsittelyä siten, että vasta nyt helmikuun alussa mietinnöstä salissa äänestettiin. Ja on sanomattakin selvää, että nämä hallituspuolueen edustajat äänestivät oman hallituksensa esityksen puolesta.

Meille muille on ollut selvää, että laista tulee tehdä hyvä ja yksinkertainen. Mietintö on nyt sisällöltään sellainen, että siihen voi olla tyytyväinen. Kokoomuslaisten toiminta tässä asiassa herättää kysymyksen että, haluavatko he jatkaa tämän lieteämpärin hämmentämistä?

Onko heillä jotakin kytköksiä näihin laitevalmistajiin/-kauppiaisiin, sillä juuri he tuntuvat olevan eniten harmissaan siitä, että eivät enää pääse kauppaamaan pienpuhdistamoita sellaisille, jotka sitä eivät olisi koskaan tarvinneetkaan.

Mikäli Kokoomus tällä venkoilullaan haluaa kostaa hallituskumppanilleen esimerkiksi kokoomuslaisen peruskoulun (Virkkusen tuntijakoesitys) kaatamisen, ovat he leikkimässä väärällä asialla ja aivan väärässä paikassa. Valiokunnan mietinnön salikäsittely ei ole se forumi, jossa valiokunnan jäsenet alkavat käydä nokkapokkaa omasta tekstistään.

Ei kommentteja: