torstaina, helmikuuta 03, 2011

Vapaavuori on pihalla

Tämän päivän Hesarissa kokoomuslainen helsinkiläisministeri pyyhki taas meillä eteläsavolaisilla pöytää. Iso otsikko kertoi, että mikäli hänen esittämänsä maankäyttö- ja rakennuslaki ei etene, merkitsee se sitä, että Kehittyvien Maakuntien Suomi -vaalirahayhdistyksen tavoitteet toteutuvat.

Aikamoinen johtopäätös ministeriltä. Eteläsavolaisena kansanedustajana ja maakuntavaltuutettuna pidän vähintäänkin omituisena tuonkaltaista kytköstä meidän kaavavalmisteluihin.

Olemme yksimielisesti maakuntavaltuustossa tehneet maakuntakaavaa, joka piti sisällään kuusi ns. suurkaupan yksikköä. Ministeri huitaisi näistä neljä pois, vaikka alueellinen ympäristökeskuskin oli ollut sitä mieltä, että nämä oli esitetty sijoitettaviksi yhdyskuntarakenteen sisäpuolelle, eikä ulkopuolelle niinkuin on annettu sittemmin ymmärtää.

En tiedä muista maakuntavaltuutetuista tai kansanedustajista, mutta omasta puolestani voin todeta, että en todellakaan ole ollut missään tekemisissä kyseisen yhdistyksen tai näiden siihen liittyvien liikemiesten kanssa. Oma pyrkimykseni on sekä maakuntavaltuustossa että eduskunnassa ollut se, että saamme pidettyä koko maakuntamme elinvoimaisena ja lisättyä työpaikkojen määrää.

Vapaavuoren vertaus on erikoinen. Hän puuttuu julkisesti valiokuntien käsittelyssä olevaan asiaan ja jotenkin jo etukäteen syyllistää ne kansanedustajat, jotka eivät pidä hänen yksiniitistä ja Helsinkikeskeistä lakiesitystään hyvänä. Hänen olisi syytä perehtyä eri alueisiin ja eri kaavoihin ihan paikan päällä, mikäli maakuntien omat lausunnot eivät häntä vakuuta.

Ei kommentteja: