torstaina, helmikuuta 24, 2011

Yhteistyössä ja hyvissä ajoin

Eilen eduskuntaan tuli delegaatio itäisestä Suomesta. Itä-Suomen ammatillisen koulutuksen yhteistyötoimikunta (5 koulutuskuntayhtymää) lähestyi alueen kansanedustajia suuren huolen kera.

Heidän aiheellinen huolensa koski ammatillisen koulutuksen rahoitusmallin uudistamista. Julkisen talouden tasapainottamiseksi on ryhdytty etsimään kaikkia mahdollisia rakenteellisia keinoja ja yhtenä on siis herätelty henkiin ajatus ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmän perkaamisesta (leikkaamisesta).

Saimme kattavan informaation alan ammattilaisilta ja on hyvä, että he ovat etupainotteisesti ja yhdessä liikenteessä. Aina silloin, kun päätöksenteon tueksi on olemassa etukäteen hyviä näkökulmia, on asian etenemiseen oikeaan suuntaan helpompi vaikuttaa.

Harmi vaan, että meitä kansanedustajia ei paikalle ehtinyt kuin muutama. Jostain syystä tällä kertaa tieto tilaisuuden ajankohdasta ja paikasta ei meille yltänyt ennenkuin ryhdyin asian perään aamupäivällä kyselemään. En olisi osannut kysellä minäkään, mutta ystävällinen Itä-Savon koulutuskuntayhtymän hallituksen pj soitti aamulla ja "muistutti" tilaisuudesta.

Sillä, että itäsuomalaiset kansanedustajat ovat kaikki saman informaation äärellä ja samanaikaisesti on merkitystä. Ainoastaan yhdistämällä voimamme voimme viedä yhteisiä tavoitteitamme eteenpäin. Itäsuomalaisilla edustajilla on silloin tällöin vaihtuva yhdyshenkilö, jonka tehtävänä on järjestää yhteiset tilaisuudet ja luonnollisestikin informoida niistä muita ajoissa. Eilinen episodi jätti jälleen kerran ikävän maun aidolle yhteistyöhalulle.

Ei kommentteja: